FOTO: Dječji tjedan u Kninu: ‘Pun pogodak za naš grad’

U udruzi ‘Čarobni svijet’od samog osnutka, djeca i volonteri vrijedno rade da bi pomogli drugima.

Povodom međunarodnog tjedna djeteta u gradu Kninu su uspješno realizirane sve aktivnosti programa koje je ova udruga osmislila i u suradnji s DFA Zvončići KUD-a Kralj Zvonimir i ostalim brojnim suradnicima provela u djelo.

-Tjedan je otvoren posjetom najmlađih članova našeg grada Gradskoj upravi i gradonačelniku gdje se u vijećnici vijećalo o mogućim inovativnim idejama za naš grad. Za svoja mišljenja djeca su dobila medijski prostor radio Knina i snimila emisiju o dječjim pravima, svojim željama i aktivnom odnosu djece u društvu-kazala je Anita Ercegovac, predsjednica udruge.

dj tjedan knin.jpg1

Organiziran je ‘Kutak za roditelje’ kao podrška za roditelje u izazovima odgoja njihove djece, te sportske aktivnosti u suradnji s Malom školom sporta i BK Adrion Oros.

-Kao krunu tjedna ističemo donaciju Odjelu pedijatrije u Kninskoj bolnici u obliku kompletnog namještaja, opreme i didaktike. Sada je to jedna divna igraonica u kojoj će volonteri Udruge “Čarobni svijet” povremeno održavati raznovrsne aktivnosti za djecu koja borave na odjelu i tako djeci bar malo olakšati boravak u bolnici. Osoblje odjela je izrazilo zahvalnost donatorima i spremnost za daljnu suradnju- kaže Ercegovac.

djeca knin3

djeca knin4

Inače donacije koje udruga primi od roditelja i ostalih građana preusmjeravaju se gdje je najpotrebnije, a udruga je pomagala za vrijeme poplava u Slavoniji.

dj tjedan knin3

Na centralnom događanju na Trgu Ante Starčevića organizirane su radionice Udruge  Sv. Bartolomej, Gradskog društva CK Knin, NP Krka, Tradicijski kutak Zvončića, Frizerski kutak, Kutak manikure i Kreativni kutak Čarobnog svijeta. Radionice su okupile oko 150 -170 djece i njihovih roditelja što je izniman uspjeh i pokazatelj da u Kninu ima kvalitetnih sadržaja za djecu i njihove roditelje.

Bio je ovo ‘Pun pogodak za naš grad’, kako i glasi krilatica ovogodišnjeg dječjeg tjedna u Kninu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.