FOTO: DJEČJI VRTIĆ ‘TAMARIS’: Djeda i baku treba čuvati

Povodom svjetskog dana baka i djedova danas je dvorištu vrtića Tamaris KU “Vodiške Perlice” prikazala kako su se djeca igrala u njihovom djetinjstvu, koje priče, pjesmice, recitacije su učili.

Ovom prigodom spomenimo na ulogu baka i djedova u odgoju naše djece.

Bake i djedovi ne nose teret svakodnevnih obveza oko djece koji nose roditelji pa su tako bolje prihvaćeni od djece i mogu si priuštiti da u tom odnosu budu opušteni i neopterećeni.

TAMARIS

TAMARIS1

TAMARIS3

TAMARIS4

 

TAMARIS5

Istraživanja su pokazala da je emocionalna privrženost djece prema bakama i djedovima druga po redu najsnažnija i najintenzivnija emocionalna veza koju djeca razvijaju nakon one prve, prema roditeljima.

Uloga baka i djedova u životu unuka je višestruka, oni mogu biti obiteljski povjesničari, mentori, prijatelji za igru, savjetnici,…

Djedovi i bake čuvaju obiteljsku tradiciju pričajući priče o svom djetinjstvu te o djetinjstvu djetetovih roditelja, prenose znanja o ljudima, običajima i kulturi iz njihova vremena Pričaju o tome kako se živjelo nekad te daju unucima mudre savjete.

izvor:infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.