FOTO: Djecu iz Gunje pozdravili gradonačelnik i biskup: Mališani danas kreću s upoznavanjem Šibenika

Djecu iz Gunje koja su sinoć stigla u Šibenik, nakon prospavane noć u šibenskim obiteljima koja su ih zbrinula, pozdravili su jutros v.d. ravnatelja HNK Šibenik Maja Trlaja, šibenski gradonačelnik Željko Burić te biskup Ante Ivas. Svi su im zaželjeli lijep provod u Šibeniku te da na najljepši mogući način okuse čari Festivala djeteta.

mdf djeca gunje katedrala11

mdf djeca gunje katedrala9

-Želim vam da djelić ove pozitivne festivalske atmosfere ponesete sa sobom kući te da steknete nove prijatelje i ponovno se vratite u Šibenik – kazala je Trlaja okupljenoj djeci. Podsjetimo, stotinjak učenika OŠ Antuna i Stjepana Radića iz Gunje, u pratnji svojih nastavnika, tijekom četiri dana bit će najposebniji gosti Šibenika te će sudjelovati u programu MDF-a. Mališani su šibenskom gradonačelniku jutros priznali kako je većini ovo prvi posjet našem gradu te da ga jedva čekaju cijelog upoznati.

-Nemojte potrošiti vrijeme da ne vidite sve što Šibenik ima, iskoristite more i sve što vam ono pruža – poručio im je Burić te poželio da im se životi u poplavom uništenom kraju što prije vrate u normalu.

mdf djeca gunje katedrala12

-Nemojte žaliti za materijalnim, gledajte s vjerom u budućnost. Uvjeren sam kako će iduća školska godina započeti uredno i da ćete biti sretni i zadovoljni sa svojom roditeljima – kazao im je. Mali Gunjanci potom su se uputili u katedralu sv. Jakova gdje ih je dočekao biskup Ivas. On im je, pak, ispričao sve povijesne detalje o šibenskoj prvostolnici, a na koncu je s njima zapjevao pjesmu ‘Ima jedna duga cesta’ i ‘Kraljice Hrvata’.

mdf djeca gunje katedrala1

mdf djeca gunje katedrala6

mdf djeca gunje katedrala7

Za naše goste dan je prepun zbivanja i događanja. Obići će Muzej grada Šibenika, posjetiti Aquarium, a sudjelovat će i u festivalskoj radionici ‘Potraga za blagom’ dok će se sutra uputiti na izlet u NP Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.