FOTO: Do idućeg ljeta Grad će obnoviti javne WC-e i staviti u funkciju dva nova

Šibenik već godinama muku muči s nedostatkom i neadekvatnim javnim WC-ima. Iz tog je razloga šibenski gradonačelnik Željko Burić naložio da se krene u projekt obnove i sanacije postojećih kondota, ali i otvaranje novih prostora koji bi se stavili u funkciju javnih WC-a. Burić je danas na hodajućem kolegiju obišao sve javne zahode i prostore koji su nekad služili za te svrhe, prostor preko puta Glazbene škole i onaj tik uz Muzej grada Šibenika.

javni wc kolegij

-Trenutno je u gradu Šibeniku u funkciji samo jedan javni WC, onaj kod kazališta. Po meni, nama treba najmanje tri WC-a u užem dijelu grada, dakle obuhvatu od autobusnog kolodvora do katedrale – kazao je gradonačelnik. Dodatan problem je, kaže, što brojni turisti usprkos javnog WC-a kod Gradske vijećnice nuždu vrše u tamošnjem ugostiteljskom objektu, što stvara probleme vlasniku restorana.

javni wc kolegij 1

-Budući da Grad Šibenik namjerava cijelu priču razvoja turizma i kvalitetne ponude razvijati u staroj gradskoj jezgri, problem javnih WC-a nameće se kao prioritet. Moramo imati adekvatne WC-e, ne govorimo o WC-u tipa kroma i nikla, već pristojnim i standardnim zahodima koji će biti čisti i uredni – poručio je gradonačelnik napominjući kako su i postojeći kondoti uredni, ali ne primjereni jednom turističkom gradu.

Stoga će se, u okviru financijskih mogućnosti gradskog proračuna, obnoviti postojeći WC-i, a s gradskim Muzejom razgovarat će se kako bi se prostori, koje oni koriste za arhiviranje podmorske arheologije, dali na raspolaganje Gradu za uređenje još jednog javnog WC-a.

javni wc kolegij 2

-Ne smijemo zaboraviti da od idućeg ljeta Šibenik dobiva trajektno pristanište te da će nam se dogoditi da u jednom trenutku imamo stotine ljudi u grupama. Zbog toga treba razmišljati da se u funkciju stavi i prostor preko puta Glazbene škole – dodao je Burić.

javni wci kolegij 4

javni wc koelgij 3

Nakon obnove javnih WC-a, kazala je za kraj direktorica Gradske čistoće Sanja Čatlak, počet će se i s naplatom korištenja gradskih kondota.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.