FOTO: Dubravska La Pausa bez mira – pripremaju izložbe raznih kreativaca, Lulas prvi

Večeras će u caffe baru La Pausa, u Dubravi kraj Šibenika, biti otvorena prva samostalna izložba jedinstvenog Marija Jurasa aka Lulas art. Malo je onih koji ne znaju da Juras,  čisto iz hobija i ljubavi prema kreativnosti,  svoje ruke svako toliko umače u beton/cement/maltu, kako vam drago, i od toga izrađuje pitare. Zahvaljujući umješnosti baratanja betonom/cementom/maltom,  Lulas je uspio okupiti legendarne The Beatlese,  Boba Marleyja, dovesti Slasha u Šibenik…

Sve to i mnogo više, moći će se razgledati u dubravskoj La Pausi, caffe baru koji svojim do it yourself, handmade interijerom savršeno pristaje uz predstavljeni koncept izložbi na koje pozivaju sve zainteresirane da im se jave ukoliko su u potrazi za prostorom gdje bi očima javnosti izložili svoje radove.

DO IT YOURSELF INTERIJER

-Svi koji bi voljeli izlagati, mogu se javiti na našu Facebook stranicu gdje mogu pronaći sve informacije, broj mobitela, E-mail adresu, a mogu nam se javiti i u inbox – objašnjava nam event menadžer, Josip Kuštera, mlađi brat vlasnika La Pause,  ugostiteljskog objekta koji zaista oduševljava svojim ‘diy’ izgledom.

lulas art izlozba la pausa 1

-Otvoren je prije nekoliko mjeseci. Što se uređenja tiče,  ideja je bila da bude što više toga što će biti handmade, da je ‘diy’ i što originalnije. To je ideja mog brata i njegove žene, a moje ideje su sve ostale od izložbi, partyja do ostalih ludosti – objašnjava nam Josip, nastavljajući:

-Prostor je, kao što se da primjetiti, velik tako da ima sasvim dovoljno mjesta da se ovdje svašta radi. Prva ideja bila je da  napravimo izložbu slika, s tim da mi je to malo mainstream jer čim kažeš ‘izložba’ svi odmah pomisle na slike. I onda mi je na pamet pao on (Mario Juras, op.a.)  i njegovi radovi koji nisu uobičajeni, već je riječ o nečem što će ljudima biti zanimljivo – završava.

BRDSKOM BICIKLISTIČKOM STAZOM

Zanimljivo, u La Pausi možete očekivati sve osim pasivnog predaha jer unutar ova četiri zida nikad nije dosadno. Naime, četvrtkom organiziraju večer binga, nedjeljom je u programu filmska večer, a bude i tematskih partyja.

lulas art izlozba la pausa

-Uvijek idemo na to da ono što radimo bude novo, zanimljivo, originalo. U planu nam je početi raditi program za sve mlade talente koji su kreativni, a nemaju gdje izložiti svoje radove.  Poziv vrijedi i za glazbenike, slikare, fotografe. Važno je samo da su kreativni  – objašnjava Josip, dodajući da su zadovoljni posječenošću te da su ‘lokalci’ najvjerniji posjetitelji, ali da se ne mogu oteti dojmu da bi prolaznost bila i veća da je La Pausa otvorena u centru grada ili u nekoj većoj sredini.

Na to će Lulas ili Juras, što vam više paše, dodati da do La Pause iz Šibenika vodi i brdska biciklistička staza na što ćemo, pak, mi dodati da istim putem možete, ako već ne večeras na otvorenje izložbe, onda svakako do 2. studenog pogledati izložbu Lulasovih betonskih radova.

Također, večeras će biti izložen i nakit Mirande art, te Nativa prirodna kozmetika.

caffe bar la pause dubrava lulas art4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.