FOTO: Dvoje učenika i 19 studenata primilo županijsku stipendiju

Ukupno 21 novu učeničku i studentsku stipendiju Šibensko-kninska županija podijelit će u školskoj, odnosno akademskoj  2015./2016. godini.

stipendije (3)

stipendije (4)

Nakon raspisanog natječaja, na koji se javilo 65 kandidata, Županija je odabrala stipendiste s kojima je jutros dožupan Zoran Smolić potpisao ugovor o stipendiranju te im svima poželio puno uspjeha u nastavku školovanja. Studenti će primati mjesečnu stipendiju od 600 kuna, a učenici od 400 kuna i to do konca svog školovanja ako uspješno i u redovnom roku završe sve godine.

Stipendije su dodijeljene učenicima srednjih trogodišnjih škola za deficitarna zvanja, a ukupno je podijeljeno i osam studentskih stipendija za deficitarna zvanja.

stipendije (6)

stipendije (1)

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Diana Ercegović kazala je kako se vrlo rijetko događa da netko mora vratiti stipendiju, svi stipendisti su vrlo uspješni u svom školovanju. Šibensko-kninska županija u ovoj akademskoj stipendira ukupno 44 studenta i četiri učenika te je za tu svrhu izdvojila 410 tisuća kuna iz proračuna.

stipendije (7)

stipendije (2)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.