FOTO: Ekskluzivno otkrivamo detalje hotelijerske investicije na Kulinama

Prvi bageri stigli su na Kuline, na lokaciju na kojoj će se, kroz investiciju turske Dogus grupe, do 2015. godine izgraditi Hotel Šibenik visoke kvalitete sa svim popratnim turističkim sadržajima. Zasad bageri tek čiste teren, sukladno postojećim izdanim dozvolama za uklanjanje građevina, no čim stigne građevinska dozvola, Turci će krenuti s radovima na izgradnji najznačajnijeg projekta u šibenskom turizmu u posljednjih stotinu godina, samo u prvoj fazi vrijednog oko 20 milijuna eura, kaže Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za investicije.

PRVA INVESTICIJSKA FAZA

D-Hotel-Mandalina2

Tijekom prve investicijske faze, kaže Baykan, na vrhu poluotoka izgradit će se centralni hotel, potom luksuzni Yachtclub kompleks i tri vile za odmor kao produženi sadržaj hotela. Sve to, najavljuje Dogusev direktor za investicije, bit će gotovo kako je i planirano, do sezone 2015. godine.

Čitav projekt radi se prema zamisli poznatog arhitekta Nikole Bašića, u suradnji s Dogusevim hotelskim menadžmentom D-Hotel i D-Resort grupe.Novost je kako se polako kraju privodi idejni projekt unutarnjeg uređenja hotela i ostalih objekata, na kojem radi poznati studio za dizajn Emur, hrvatskog dizajnera Marka Murtića, sina hrvatskog slikara svjetskog glasa Ede Murtića. Sudeći prema odabiru tandema koji će osmisliti izgled budućeg hotelskog kompleksa, bit će to sasvim zanimljiva dizajnerska priča.

D-Hotel-Mandalina5

– Željeli smo da budući hotel, te svi ostali pripadajući sadržaji uistinu izgledaju reprezentativno, te da dizajnom odskaču od prosjeka. Zato smo angažirali imena koja su u svojoj domeni poznata u Hrvatskoj, ali i šire – pojasnio je Baykan. Budući hotel imat će prizemlje i dvije etaže sa 69 soba visoke kvalitete, te oko 150 ležajeva. Na trećoj etaži bit će smješten restoran, dizajnom zamišljen i kao svojevrsna vidilica, s kojeg će pucati pogled na čitav šibenski zaljev. Konačno, na krovu hotela bit će uređena šetnica i zelene površine kako bi se čitav objekt uklopio u postojeću šumicu koju Dogus grupa planira ostaviti u projektu.

– Kada smo birali idejno rješenje za ovu lokaciju bilo nam je važno da to bude rješenje koje najviše uvažava postojeći krajolik te koje bi omogućilo njegovo maksimalno očuvanje. Kako bismo to garantirali, napravili smo čak geodetske izmjere svakoga stabla na lokaciji, sjeći ćemo samo kada to bude najnužnije, a sve ostalo zelenilo planiramo zadržati – kaže Baykan. Štoviše, direktor Dogus grupe za investicije navodi kako investitor planira zelene površine oplemeniti dodatnim terenima za sport i rekreaciju, pa je tako u planu uređenje terena za tenis i odbojku, te otvorenog bazena. Što se tičeYacht kluba, bit će to kompleks koji će, osim centralne zgrade, sadržavati Dječji klub – svojevrsnu igraonicu za najmlađe, centralni trg, trgovine, snack bar, amfiteatar, wellness i spa, te kongresnu dvoranu na oko 300 metara četvornih natkrivenog prostora.

DOPUNA SADRŽAJA

D-Hotel-Mandalina1

Konačno, tri luksuzne vile koje će se graditi na jugoistočnoj strani poluotoka Mandalina bit će za posebnu klijentelu koja uživa u privatnosti. Raspolagat će bazenom i poslugom, a opsluživat će ih osoblje hotela.

– Ovim smo htjeli pružiti Šibeniku ponudu određenog broja smještajnih jedinica osobito visoke kategorije – ističe Baykan.

U drugoj fazi projekta Hotel Šibenik, navodi Baykan,Dogus grupa će ulagati u izgradnju drugog hotelskog modula, a tijekom treće faze uredit će se komercijalna zona s poslovno-trgovačkim sadržajima. Dinamika razvoja druge i treće faze ovisit će primarno o razvoju turističke potražnje u Šibeniku.No, posljednje dvije faze bit će tek servis za prvu i osnovnu fazu ulaganja koja će Šibenik, sasvim je sigurno, izdignuti na turističkoj ljestvici i staviti uz bok velikim turističkim središtima Jadrana.

– Namjera nam je građanima i posjetiteljima pružiti novi atraktivan prostor za slobodno vrijeme, a turističkoj ponudi Šibenika dodatni smještaj visoke kvalitete – zaključuje Dogusev direktor za investicije.

Hotel Šibenik

– površina 9.000 metara četvornih

– 69 soba

– oko 150 ležajeva

– kategorizacija – četiri plus zvjezdice

– osim smještajem, raspolagat će restoranom i šetnicom na krovu objekta

 

Jacht klub

– sa svim sadržajima, ukupne površine 5.500 metara četvornih

– osim kluba sadržavat će:

Dječji klub – igraonicu za djecu,

wellness i spa,

snack bar,

amfiteatar – za organizaciju raznih događanja na otvorenom,

koktel bar,

trgovine,

konferencijsku salu površine oko 300 metara četvornih,

trg u marini

 

Vile

– površina svakog objekta 150 metara četvornih

– gradit će se tri vile

– luksuzni smještaj servisiran od strane hotela

– svaka vila imat će bazen

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.