FOTO: ETO ZIME: Sutra se pozdravljamo s kratkim rukavima

Sutra nam nastupa prvo jače pogoršanje vremena koje će nam donijeti jak vjetar i zimske temperature zraka, a u višem gorju i prvi snijeg. Hladna fronta koja se približava Jadranu sutra tijekom jutra svojom glavninom će se premjestiti i iznad naših krajeva, piše Šibenik meteo.

U noći se jače naoblačiti, a prema jutru se očekuje i kiša. U jutarnjim satima očekuje se prolaz nevremena iznad nas. Uz jače naoblačenje očekuje se kiša, lokalno i grmljavinsko nevrijeme uz mogućnost za obilnije oborine.

Vjetar će prolazom fronte naglo okrenuti na umjereno jaku i jaku buru uz zahlađenje, pa će se temperature sa jutarnjih 20°C spustiti na 10 do 14°C, u noćnim satima od 8 do 10°C. Jaka bura i odmicanje fronte dalje na jug uzrokovati će brzo raskidanje naoblake i prestanak oborina pa se već u popodnevnim satima očekuju sunčana razdoblja, a bura će biti u postupnom smirivanju.

Dakle sutra nam nastupa prva izraženija hladna fronta koja će otpuhati bablje ljeto s ovih prostora. Njezin prolazak će biti brz, a oborine samo lokalno uz pojavu grmljavine mogu biti izraženije.

Do tada uživajte u današnjoj fotogaleriji:

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”118407335@N05″ sid=”72157648833627246″ imgl=”fancybox” style=”gallery” row=”10″ grwidth=”1100″ grheight=”600″ size=”800″ num=”10″ shadow=”1″ border=”0″ highlight=”0″ curve=”1″ align=”center” max=”98″ nocredit=”1″]

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.