FOTO: EURODYSSE: Španjolski Rumunj Constantin Vladut Gorgos tri će mjeseca voditi turiste po NP Krka

Šibensko-kninska županija odabrala je u sklopu programa razmjene mladih Skupštine europskih regija Eurodysse kao najboljeg Constantina Vladuta Gorgosa, Rumunja sa stalnom adresom u Barceloni.

– Od 1. kolovoza Consantin će započeti svoje tromjesečno stažiranje u sklopu NP Krka, gdje će raditi kao turistički vodič na tri svjetska jezika, španjolskom, rumunjskom i engleskom. Ujedno će i učiti hrvatski jezik- rekao je jutros na potpisivanju ugovora župan Goran Pauk.

– Čast mi je što su baš mene izabrali kao najboljeg, Šibenik i Krka su prekrasni, drago mi je što ću baš tu obavaljati svoje usavršavanje- kaže mladi magistar tehnološkog menadžmenta.

pauk111

Podsjetimo, u prosincu 2012. godine ŠKŽ je postala aktivni sudionik programa Eurodysse, primivši Pilar Gomis iz Španjolske na tromjesečno usvaršavanje. Nakon toga petero mladih Šibenčana poslano je na šestomjesečno stažiranje u inozemstvo, a trenutno se radi na primanju još dvaju mladih Francuza na stažiranje u našu županiju, što bi se trebalo dogoditi u rujnu ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.