FOTO: Europski hitovi i ove godine oduševili Šibenik na prvoj večeri Šansone

Francuska, talijanska,slovenska, hrvatska šansona slušala se večeras na sparnih 30-ak stupnjeva na trgu ispred šibenske katedrale. ‘Starim’ skladbama započele su 17. po redu Večeri dalmatinske šansone. Organizacijski duo Šarac i Viljac i ove je godine izabrao revijalan, no provjereno uspješan put. Kao uvertiru u festival izabrali su najbolje skladbe europskih festivala baš kao lani i, sudeći prema reakciji publike, pogodili ‘u sridu’.

sansona5

sansona3

sansona9

sansona

Osim popularnih skladbi poput ‘Felicita’ i ‘Waterloo’ izvodile su i manje poznate pjesme sa susjednih festivala iz Slovenije i Makedonije, a premda ne bi bilo fer izdvajati izvođače pojedinačno, moramo spomenuti ženski sastav The Frajle iz Srbije koje su oduševile šibensku publiku. Izvele su pjesmu ‘Ich liebe dich’, a nakon toga dug pljesak zaslužile izvodeći Runjićevu uspješnicu ‘Meni trebaš ti’. Na koncu je sve kulminiralo megahitom s Eurosonga ‘Rock me baby’ koju je izvela, a tko drugi, nego Emilija Kokić.

sansona7

sansona2

sansona8

Bio je ovo odličan mamac za sutrašnji natjecateljski dio Večeri dalmatinske šansone u sklopu kojih će se izvesti 25 pjesama koje će, kao i svih godina dosada, postati punokrvni hitovi.

sansona1

 

Pogledajte fotogaleriju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.