FOTO: Funcuti 10.travnja slave 31. rođendan, podsjetite se kako su za lanjsku proslavu ‘zapalili’ grad

U četvrtak, 10. travnja, Udruga navijača Šibenski Funcuti slave 31. rođendan. Tim povodom Funcuti će ovog tjedna, u prostorijama Crvenog križa, organizirati akciju dobrovoljnog darivanja krvi, pa pozivaju sve svoje članove, ali i ostale građane, da se odazovu u što većem broju.

funcuti davanje krvi4

Dan prije rođendana, u srijedu, GKK Šibenik gostuje u Sinju, kod Alkara, pa će šibenski navijači rođendan provesti radno – na tribini, navijajući za najdraži klub.

bakljada funcuti8

Podsjetimo, UN Šibenski Funcuti službeno je osnovana 10. travnja, 1983. godine, dan nakon povijesne, treće finalne utakmice prvenstva bivše države, u kojoj je Šibenka, koševima Dražena Petrovića iz slobodnih bacanja svladala Bosnu 83:82 i tako se okitila naslovom prvaka, nakon čega je u gradu nastalo nezapamćeno slavlje.

bakljada funcuti12

Na žalost, sljedećeg dana, s vrha je stigla vijest, (koju Šibenčani i svi istinski ljubitelji sporta nikad nisu niti će ikad priznati), kako se utakmica poništava, te kako se mora odigrati nova, na neutralnom terenu u Novom Sadu. Međutim, donesena je odluka da se u Novi Sad ne putuje, a tog dana je pala i odluka o osnivanju Šibenskih Funcuta, što iz revolta, što s ciljem zaštite interesa šibenskog sporta. Sve ostalo je, kako se kaže, povijest.

funcuti1

A u povijest će sigurno ući i lanjska proslava 30. rođendana. Naime, Funcuti su priredili spektakularnu bakljadu o kojoj se danima pričalo u cijeloj Hrvatskoj, a bogami i šire.

funcuti vukovar

bakljada funcuti

Nekoliko tisuća bengalki obasjale su nebo nad Šibenikom – baklje su gorjele na rivi, na šibenskim tvrđavama, po neboderima i krovovima kuća, na Banju i u šibenskom kanalu, u svim gradskim kvartovima. Bio je to uistinu spektakularni prizor, baš u skladu s nazivom rođendanske akcije – ‘Šibenik gori!’  I zato je bio red da ga se još jednom prisjetimo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.