FOTO: Gotov idejni projekt centralnog Trga mora u Betini, cijelo mjesto muzej na otvorenom

Centar Betine uskoro će dobiti novi izgled, zajedno s Muzejom betinske drvene brodogradnje i Prezentacijskim centrom nacionalnih parkova, do idućeg ljeta uredit će se i Trg na moru- kaže načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

betinatrg222

Trg će se, po idejnom projektu šibenske tvrtke ARX i arhitekta Damira Lasinovića, urediti u novom i svježem stilu, ali ipak će zadržati tradicijski duh, uklopit će se u Muzej drvene brodogradnje, s kojim će biti povezan stazom ‘walk of fame’, zapravo putom od ulaza u muzej do privezišta u betinskom portu, gdje će biti izloženi stari drveni brodovi. Staza će biti obilježena led diodama, a u kamenim pločama bit će uklesana imena poznatih betinskih kalafata.

trg_betina1

Podsjetimo, uređenje trga, muzeja i prezentacijskog centra koštat će 15 milijuna kuna, od čega je Općina Tisno već osigurala 85 posto, i to bespovratnih sredstvima iz raznih fondova i Ministarstva turizma i Ministarstva zaštite okoliša.

trg_betina2

trg_betina3

trg_betina5

trg_betina6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.