FOTO: Grad uredio prostorije u prizemlju Krešimirova doma za potrebe poslova legalizacije

U Krešimirovom domu već neko vrijeme traju građevinski radovi na uređenju prostorija u prizemlju zgrade u kojima je nekoć bio ugostiteljski objekt. Uređen je prostor od 60 metara kvadratnih u kojem će biti smještena tri ureda za potrebe poslova legalizacije bespravno sagrađenih objekata.

gradska uprava1

-Nakon što je Grad Šibenik, temeljem zahtjeva ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak-Taritaš, izradio plan rješavanja zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, odnosno utvrdio potreban broj zaposlenika kako bi se posao odradio na vrijeme,  pristupilo se uređenju prostora u prizemlju zgrade Krešimirova doma u kojem će biti i uredi u kojima će se rješavati navedeni zahtjevi – kazali su nam u Gradskoj upravi.

gradska uprava supa1

Naime, prema planu Grada Šibenika na poslove legalizacije, do okončanja posla odnosno kraja 2015., bit će potrebno angažirati dodatnih pet djelatnika na određeno vrijeme.

-S obzirom  da su dosad prikupljena sredstva od naknade strogo namjenska, prostor za rad na legalizaciji uredit će se iz tog izvora, kao i opremanje informatičkom i ostalom uredskom opremom – napominju iz Grada, a radovi će stajati oko 60 tisuća kuna.

gradska uprava kafana1

Da podsjetimo, 20 posto ukupno ‘ubranih’ sredstava od legalizacije odlazi za rad ureda, 30 posto se vraća jedinicama lokalne samouprave, a 50 posto pripada državnom proračunu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.