FOTO: Građani loše otvorili sezonu, težak poraz od Kaštela, fenomenalni Damir Rančić

Najavljivali su i igrači i trener Jeronimo Šarin da ove godine kreću žustrije u prvenstvo, da će prošlogodišnju seriju od tri poraza na početku ove godine zamijeniti serija pobjeda. Spotakli su se već na prvoj stepenici, Kaštele su uvjerljivo pobjedile na Baldekinu, čak su prebacili  i stotku, na kraju je završilo s uvjerljivih 86:102.

gkk1

Jednostavno, loše se ušlo u utakmicu, stekao se dojam da su naši igrači mislili kako će se Kaštele same dobiti. Isto su, čini se, mislili i gledatelji, osim Funcuta koji su opet bili odlični, publika je nekako mirno gledala utakmicu, točnije kako rutineri Damir Rančić i prebjeg iz Jolly JBS-a Ante Mašić zatrpavaju koš domaćina.

Kod Šibenčana jedini je bio na visini pridošlica Vrkić, ostali tek uz neki bljesak, poput Šamadana i Bašića.

gkk5

Rančić je gađao trice skoro nepogrešivo, ulazio, asistirao Mašiću, ovaj također nije mogao promašiti, pa se razlika od 10 poena s poluvremena sredinom treće trećine podigla na najviših 18. I, tada, napokon  ulazi Sandi Marcijuš, Bašić odmah pogađa tricu, Funcuti dižu u višu brzinu, i u svega četiri minute razlika je smanjena na samo četiri poena.

Marcijuš, iako se jasno vidi da je tek na nekih maksimalno 25 posto snage, pokazao je u te četiri minute da će, kad uđe u formu, biti jako pojačanje. Zna igrati, borben je, ima dobru centarsku tehniku i dobro skače, a čini se kako mu ni slobodna bacanja neće predstavljati problem. Zapravo, on i Vrkić, koji je bio daleko najbolji šibenski igrač večeras, odličan u kontranapadu, jedini su plusevi današnje utakmice, vidi se da će biti dobra pojačanja.

gkk3

Četvrta četvrtina opet nekakva letargija, razlika za Kaštelane je stalno rasla, i na kraju zaslužena gostujuća pobjeda. Podbacili su starosjedioci, Vukičević, Badžim, Kalpić, mladi Španja je dobio dosta minuta ali nije pokazao puno, Kaštelani su dominirali u skoku.

gkk4

Sljedeće kolo ‘građani’ su u Splitu protiv istoimenog prvoligaša.’

ŠIBENIK: Radovčić, Badžim 6, Mišić 4, Kalpić, Bašić 20, Blaće 2, Marciuš 11, Vukičević 3, Španja 2, Šamadan 10, Petani 7, Vrkić 21
KAŠTELA: Klarica 4, Vručinić 10, Rašetina 3, Biočić 9, Blažević, Rančić 30, Vujičević 4, Mašić 24, Došen 7, Šipić 11, Roso, Oršulić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.