FOTO: Grčić: Vlada donosi teške odluke i zato je nepopularna

Koalicijska lista SDP-a predstavila je danas Šibenčanima svoje kandidate za izbore za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja. Nositelj liste broj 20, Neven Mimica, kazao je kako nije svjedno hoće li građani izaći na predstojeće izbore i kome će dati svoj glas.

sdp-publika1

neven-mimica

sdp-publika

-Među političkim grupacijama u Europi postoje dva koncepta. Naš koncept, koncept progresivnih snaga i naše koalicijske liste te koncep konzervativne pučke Europe desnog centra. Mi jamčimo da ćemo novce poreznih obveznika usmjeravati u najveći problem, a to su kriza i nezaposlenost. Za to smo da novci poreznih obveznika idu u nova ulaganja i zapošljavanje, da gradimo Europu rada dok se naši konkurenti zalažu za to da država ne treba ništa raditi, ne treba regulirati tržište. Ako takva Europa nastavi imati većinu pred nama je novo razdoblje recesije u kojem će se novac poreznih obveznika usmjeravati u spašavanje banaka. Njihov je pristup rezanje, bespogovorna i rigidna štednja koja treba riješiti proračunske neravnoteže – kazao je Mimica. O Europi koja se mora vratiti na posao govorio je i europarlamentarac Tonino Picula.

-Možete me pitati ‘koji je to posao’ jer TLM i TEF se ne mogu vratiti u onom obliku u kojem su zadovoljavali potrebe, ali to ne znači da je reindustrijalizacija nemoguća. Nju Europa zagovara – poručuje Picula.

sdp_izbori

Nakon što su na sinoćnjem predizbornom skupu HDZ-a održanom u Solarisu pljuštale kritike na račun Milanovićeve Vlade, na njih je danas odgovorio potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

sdp-izbori2

– Nemojte samo zato što niste u vlasti gađati i lupati prema svemu što Vlada radi. Vlada dvije i pol godine donosi teške odluke i reforme zbog kojih ne može biti popularna. To je posao gdje je popularnost obrnuto proporcionalna odgovornosti. Oni koji nemaju odgovornosti grade popularnost na floskulama – ističe Grčić. Dodao je kako Milanovićeva administracija dobro radi svoj posao što ‘svjedoče vijesti zadnjih nekoliko dana, a tiču se laganog preokreta u gospodarstvu, rasta industrijske proizvodnje i povećanja izvoza’.

-Vlada je na dobrom putu i zato treba potporu za ostatak mandata – poručio je SDP-ovac te nabrojio šibenske projekte poput tvrđave sv. Mihovil, Bikarca i Inavisa koji su financirani iz europskih sredstava.

-Gdje su oni koji govore da ne realiziramo projekte, pa samo u Šibeniku postoje četiri velika i gomila malih projekata koje financiramo iz sredstava iz strukturnih fondova. Mic po mic bit će toga još – zaključio je Grčić.

sdp-mladez

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.