FOTO: HODAJUĆI KOLEGIJ: Grad i konzervatori uputit će dopise Dolačanima da saniraju kritične fasade

Šibenski dogradonačelnici Danijel Mileta i Nikica Penđer prevodili su danas hodajući kolegij u sklopu kojeg su obišli gradsku četvrt Stari grad.

Predstavnici gradske vlasti su, zajedno s konzervatorima, obišli lokacije na koje stanovnici ove najstarije gradske četvrti imaju najviše primjedbi.  Iako u  staroj gradskoj jezgri postoji niz komunalnih problema, specifičnih za stare gradske jezgre gdje gotovo svaka kuća treba dugoročnu obnovu, obišle su se samo one lokacije koje se mogu sanirati u kratkom roku.

kolegij_dolac4

-U gradskoj četvrti Stari grad ulice su uske, kuće stare, brojni stanovi trošni i normalno je da tu ima niz problema. Neke od njih smo danas vidjeli i većinu ih grad može riješiti, radi se o nogostupima, o skalama, odronu kamenja…Veći problemi koji naravno postoje, odnose se na privatne kuće i privatno vlasništvo. Tu ćemo zajedno s konzervatorima poduzeti dopisne mjere kako bismo imali papirnate tragove prema vlasnicima objekata, jer ako vlasnici ne postupe po naputcima Grada i konzervatora, može doći do tužbi – kazao je dogradonačelnik Mileta. Dopisi će se upiti stanarima stambene zgrade u Ulici Jurja Dalmatinca, nekadašnje kasarne, gdje kamene ploče s pročelja i krov godinama prijete urušavanjem.

dolac stan12

-Kada nekome odgovara da je privatno vlasništvo onda se ne da Gradu niti pedalj kako bi se izgradila cesta ili nogostup. Zbog toga nam i stoje određeni projekti od javnog dobra, a kada se pojave problemi na privatnom vlasništvu, onda se očekuje da ih Grad riješi. Tako stvari ne funkcioniraju. Probleme moramo rješavati zajedno, a ne ih prebacivati  Gradu – komentirao je danas Mileta.

Predsjednik gradske četvrti Stari grad Toni Erceg kazao je kako je nastojao ukazati na probleme na koje se građani Doca i Gorice najviše žale te ugrožavaju sigurnost prolaznika zbog odrona kamenja i slično.

kolegij-dolac

kolegij_dolac2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.