FOTO: HPK sv. Mihovil: Otvorena planinarska kuća Alat, jedina u Šibeniku

Danas je Šibenik i službeno dobio pravi planinarski dom, u Alatima između Dubrave i Poda otvoren je planinarska kuća sa 16 kreveta, sa strujom, vodom, kanalizacijom, kuhinjom, terasom sa prekrasnim pogledom, roštiljem, prirodom,  i sve to na 150 metara nadmorske visine. Nije visoko, ali je dobar početak.

alati2

– Ma dobro, nama je ovaj dom više polazna točka za penjanje do Orlovače i ostalih brda. I, ono još važnije, napokon imamo adekvatan prostor gdje možemo smjestiti kolege planinare kad nam dođu u goste- kaže Mate Protega, predsjednik Hrvatskog planinarskog kluba sv. Mihovil.

alati8

Povodom otvaranja doma skupina od 70 planinara iz cijele županije, te nekoliko ‘običnih’ građana, uputila se jutros s kuglane na Šubićevcu preko Piska i crkvice sv. Mihovila, na šetnju dugu oko dva i pol sata. Staza je u potpunosti markirana, a cilj hodanja bio je upravo na Alatima.

alati3

– Nije bilo teško, dva i pol sata laganijeg tempa. Pozivam ljude da se učlane u naš klub, ekipa je super, opuštena, nema obveza, a šetanje i planinarenje je zdravo, to već svi znaju- kaže nam članica kluba Marijana Pletikosa.

alati9

Na cilju ih je čekao pravi planinarski ručak, Tomislav Kokić, braća Stjepan i Drago Škrlin, te Dalibor Slavica pripremili su 150 porcija fažola, bilo je tu i deserta, konj Indiano…

alati4

PROČITAJTE VIŠE U IDUĆEM BROJU ŠIBENSKOG TJEDNIKA

alati5

alati7

alati6

alati10

alati11

alati12

alati13

alati14

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.