FOTO: IZLOŽBA PASA: Žiri osvojila neodoljiva mješanka Đole

Đole, mješanka muškog imena osvojila je prvo mjesto u kategoriji odraslih na humanitarnoj izložbi pasa šibenske udruge mladih – ŠUM , održanoj na trgu Pavla Šubića ispred nekadašnjeg kina Šibenik. Za petama su joj bili pudl Pino i hrt Magda, koji su osvojili drugo i treće mjesto u istoj kategoriji. Štenci Loki, Ezzi i Miško zauzeli su prva tri mjesta u svojoj kategoriji. Kujica Đole šarmirala je žiri i osvojila nagradu za najbolji nastup. Konkurencija je bila jaka, jer je ovogodišnja izložba privukla preko četrdeset natjecatelja.

–  Odaziv je bio puno bolji nego prvi put, kada je ukupno bilo 20-ak pasa, od čega su barem polovicu doveli članovi udruge – smije se Nina Karan, volonterka udruge ŠUM.

Šibenčani su napokon prepoznali trud mladih volontera, čiji je cilj skupiti što više sredstava za pomoć napuštenim kućnim ljubimcima.

–  Zadovoljni smo, uspjeli smo prodati dosta torbi, majica i sličnih stvari. Sve ide za brigu o napuštenima mačkama i psima – kaže Nina Karan.

U udruzi ističu kako pomoći nikad nije dovoljno, te traže privremene udomitelje, koji su voljni na određen rok brinuti o napuštenoj životinji, do trajnog udomljenja. Šinteraj je prepun napuštenih maca i pasa, volonteri su uvijek dobrodošli.

Kako je protekla humanitarna izložba pasa pogledajte u FOTOGALERIJI.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.