FOTO: Komunalni radovi u Dubravi, Vrpolju, Brodarici, Vrsnom, Jadrtovcu…

Grad Šibenik na svom je području u posljednjih mjesec dana pristupio nizu zahvata i radova na popravcima oštećenja i putova.

– Riječ je o manjim komunalnim radovima koje kontinuirano provodimo u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Naizgled su to minorni zahvati, no u konačnici, oni znače mnogo u svakodnevnom funkcioniranju ljudi u gradskoj sredini – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

vrsno_put

U Vrsnom je tako uređen makadamski put, kao i u Donjem polju, dok su u Vrpolju i Brodarici napravljena autobusna ugibališta i na njih postavljene autobusne čekaonice.  Na Brodarici su Hrvatske ceste uredile ugibalište, a Grad je postavio nadstrešnicu na autobusnoj čekaonici, dok je u Vrpolju Grad Šibenik uredio i ugibalište i postavio nadstrešnicu.

autobusna_ugibališta_1

Naime, na postojećem ugibalištu saliven je plato, na kojem je također postavljena nadstrešnica. Što se tiče autobusnih ugibališta, ono je napravljeno i u Dubravi.

dubrava_cest1

U Jadrtovcu su počeli su radovi na šetnici. Riječ je o šetnici u dužini 140 metara s autobusnim ugibalištem, čija je vrijednost radova 100 tisuća kuna. Izvođač je Krka inženjering.

Popravci na makadamskim putovima izvršeni su u Razorima i cesti Put Vida.

U Razorima je riječ je o popravku 600 metara jednog ogranka bijelog puta, kao i popravcima oštećenja u dužini od 1000 metara nastalih na glavnom putu. Vrijednost radova procjenjuje se na oko 100 tisuća kuna.

razori_put

Na cesti Put Vida tamponirano je i izravnano 500 metara prometnice. Radove su financirali sami mještani, dok je Grad sufinancirao zahvat sa 10 tisuća kuna. Izvođač radova je tvrtka Filips.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.