FOTO: Kraj školske godine, kreću pripreme za sljedeću

Kraj je jedne školske godine, što za roditelje znači samo jedno-treba se pripremiti za sljedeću. Knjige, torba, pernica, školski pribor, zadaće…samo je dio popisa na roditeljskoj listi onoga što se mora kupiti da bi dijete moglo normalno pratiti nastavu i sudjelovati u obveznim školskim aktivnostima. Biti roditelj u hrvatskoj državi nije nimalo lako, bez obzira na sva obećanja vlasti i priča o smanjenju cijena udžbenika, o natalitetnoj politici ovdje nećemo jer bismo otišli predaleko.

Kad počnete računati što vam sve treba za opremanje jednog školarca ( a ako ih u kući imate više, samo pomnožite), najblaže rečeno, zaboli vas glava. Pa da vam olakšamo makar to da ne morate po ovim vrućinama šetati i tražiti najpovoljnije cijene, pregledali smo ponudu pernica i torbi u gradu, te njihove cijene.

Cijene pernica kreću se od 38 do 80 kuna-prazne pernice.

Cijene punih pernica (olovke, flomasteri, drvene boje) od 70 kn do 200 kn.

Najskuplje su, naravno, pune pernice, znane kao pernice ‘na tri kata’ i njihova je cijena oko 200 kn.

pernice 5

1 pernice

pernice 3

Torbe ćete platiti  oko 250 kn- i to one obične, neanatomske, bez pojačanja na leđima. Cijene anatomskih torbi kreću se od 350 do 800 kn.

torbe 10

Najskuplja torba koju smo našli je 780 kn, anatomska s likom Spidermana.

torba 8

Za srednjoškolce u ponudi su ruksaci, koji se najčešće kupuju. Tanji su oko 250 kn, a deblji oko 300 kn.
Od sljedećeg tjedna mogu se u knjižarama naručiti svi školski udžbenici. Pa, roditelji dragi, sretan vam kraj školske godine!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.