FOTO: Kulturnjaci se ‘oprostili’ od uspješne 2013. godine

Prigodnim domjenkom šibenski kulturnjaci ispratili su ovu godinu i prema riječima prisutnih svi se slažu kako je godina za njima bila vrlo kvalitetna i uspješna. Ravnatelj šibenskog gradskog muzeja Gojko Lambaša kazao je kako uz novi postav koji se sprema u muzeju dodatnu vrijednost predstavlja i nova uloga muzeja u kreiranju kulturnih vrijednosti u gradu Šibeniku aludirajući na preuzimanje upravljanjem tvrđavom sv. Mihovila.

kulturnjaci2

kulturnjaci7

Posebno zadovoljni bili su i Vilijam Lakić, ravnatelj Gradske knjižnice, te Nera Gojanović Kljajić, ravnateljica HNK Šibenik, koji su prošlom godinom bili više nego zadovoljni.

-Prvenstveno treba naglasiti kako nam se nakon par godina stagnacije opet počeo povećavati broj članova knjižnice. Ako tome pridodamo činjenicu da smo knjižnica s najvećim brojem članova po broju stanovnika u Hrvatskoj, onda je zadovoljstvo još i veće – kazao je Lakić. Osim što su u svojoj nakladi objavili četiri knjige ove godine, knjižnica je organizirala i veliki broj izložbi i predavanja što je svakako čini jednim od važnijih kotačića i pokretača kulturnih događanja u gradu.

kulturnjaci3

Ponosni na svoja postignuća u protekloj godini mogu biti i djelatnici HNK Šibenik.

– Teško je i nabrojati sve u ovoj godini, ali u šibenskom kazalištu smo svakako najponosniji na veliko priznanje Ministarstva kulture koje je naš MDF uvrstilo u program nacionalnih festivala i time nam dalo na važnosti da i dalje radimo i kreiramo još bolji i kvalitetniji festival. Osim toga u ovoj godini proslavili smo i dvije obljetnice, a ono što svakako najviše veseli su priznanja i nagrade koje su naši glumci dobili za uloge u našim predstavama – kazala je Nera Gojanović Kljajić.

kulturnjaci8

Premda se kao najznačajnije kulturno postgnuće u ovoj godini može smatrati i osvajanje nagrade Kiklop za najbolji debitantski roman ‘Srest ćemo se opet’, Antonia Barišića, valja biti iskren i reći kako se danas ipak radilo o institucionalnim postignućima ničim ne umanjujući ova individualna.

kultiurnjaci9

S riječima zahvale za sve postignuto u ovoj i sa željama za još bolju 2014. godinu, pridružili su se i dogradonačelnik, Nikica Penđer te  pročelnica za društvene djelatnosti grada Šibenika, Mirjana Žurić.

kulturnjaci5

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.