FOTO: Lovili smo Pokemone po Šibeniku i saznali zašto su zaludili svijet!

 

Pokemon Go, aplikacija smještena u takozvanu ‘proširenu stvarnost’ poharala je cijeli svijet. Kako biste ih skupili, morat ćete se dobro našetati.

Pokemone se skuplja mobitelima – aplikacija obavijesti igrača kada se neki od Pokemona nađe u blizini. Cilj igre je naravno, skupit’ sve i postati trener te zauzeti dvorane za trening na mjestima gdje god vas noge nose.

pokemon go aplikacija 150716 14

Igra je u samo nekoliko dana postala nevjerojatan globalni fenomen, a vrijednost dionica Nintenda, suvlasnika Pokemon franšize, narasla je za 7,5 milijardi dolara.

Kud svi tu i mi!

Nakon poštenog mučenja prilikom instalacije koja još uvijek nije dostupna u Hrvatskoj, i mi smo se odvažili i krenuli u lov na Pokemone.

Naravno, prvo smo bili u očaju jer se niti jedan Pokemon nije pojavljivao u našoj blizini, bili smo na rubu deinstaliranja. Međutim, naišli smo na prvu Poke stanicu u blizini – crkvu sv. Nikole, napunili smo torbu s tri  dodatne Poke lopte i krenuli prema rivi.

pokemon go aplikacija 150716 15

A onda – vibracija. Zubat nas gleda s rive!! Umirili smo se kao da se radi o pravoj divljoj zvijeri i pokušali što gracioznije baciti tu loptu nasred Zubatove glave.

Promašaj. Još jedan. A onda smo počeli manijakalno bacati loptice dok su nas prolaznici čudno gledali. Nema veze, nećemo izgubiti virtualno čudovište! Zubat je ulovljen!

pokemon go 150716 8

pokemon go aplikacija 150716 16

 

pokemon go 150716 13

Ipak, loptice treba čuvati pa se vraćamo prema hotelu Jadran gdje je jedan od Poke stopova, tzv Jadran boy. Punimo se s tri loptice, a u donjem uglu ekrana svijetli nekakva torbica.Provjeravamo stanje, puni smo kao brod!! Yes!!

Idemo dalje, idući Poke stop Muzej Grada Šibenika. Nove loptice!! Novi Poke stop, crkva Sv. Barbare. Nećemo više loptica, hvala. Kroz Kalelargu razočaranje, niti jedan Pokemon, baš ni jedan u blizini. Nekoliko Poke stopova, baš su se pobrinuli da u svakom trenutku imaš loptu.

Eto nas na Poljani, novi stop-  Kazalište. Ma nećemo više loptica, nema potrebe! I opet vibracije, evo novih Pokemona! Totalna panika, hoćemo li potrošiti sve lopte? Možda da se ipak vratimo kod Kazališta?

Tada nalijeću pravi znalci, dva dečka na biciklima.

pokemon go 150716 5

pokemon go 150716 3

– Uvati ga, čekaj,  zaustavi biciklu, isprid tebe je!! –

Ne možemo se u redakciju vratiti sa samo jednim šišmišem pa ih ispitujemo. Dive nam se jer nam je na nišanu Meowth od četiri kilograma.

pokemon go 150716 4

-E sad bacite lopticu, ako je veći morate je držat! – daju nam upute.

–Brzo, ravno u glavu! Eto ga, bravo – hvale nas eksperti.  Zahvaljujemo se dečkima, a oni nas ne čuju jer jure druge Pokemone na biciklima.

pokemon go 150716 1

Umorni smo, noge nas bole, dosta su dva Pokemona za danas. Pomalo razočarani svojim ulovom, vraćamo se u redakciju. Sjednemo, odmorimo i prekida nas vibracija. Pokemoni ispred vrata! Psyduck i Goldeen. Vijećamo, odabir pada na Psyducka, psiho patku od 18 kila. Dva puta gađamo u glavu.  Naš je.

pokemon go 150716 12

pokemon go 150716 11

pokemon go 150716 9

pokemon go aplikacija 150716 17

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.