FOTO: Mališani iz Osmjeha i Vidika crtali velike vjetrenjače ispred Županije

Danas na Dan planeta Zemlje, Šibensko-kninska županija nizom aktivnosti, prilagođenim svim dobnim i interesnim skupinama, obilježava Dan energetske održivosti.

dan planeta zemlje vrtici1

Mališani iz Dječjeg vrtića Osmjeh i Vidici, danas su u pratnji svojih odgajatelja ispred zgrade Županije uživali u lijepom vremenu i likovnoj radionici na otvorenom. Djeca su dobila zadatak nacrtati velike vjetrenjače te nešto što ne zagađuje okoliš. Krede su odmah uzeli u ruke i bez prigovora krenili obavljati zadatak. Bilo je tu različitih i maštovitih crteža, šarenih i veselih boja. Na zabavan način, mališani su učili o Danu energetske održivosti.

dan planeta zemlje vrtici3

U suradnji sa Gradskom knjižnicom ‘Juraj Šižgorić’ organiziran je likovni natječaj na temu ‘Ja štedim energiju’ na kojem će polaznici dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole prikazali štednju energije u svakodnevnim aktivnostima. Župan Goran Pauk, nagrađenima iz ova dva vrtića podjelio je diplome i prigodne poklone. Prvo mjesto na likovnom natječaju osvojio je Dječji vrtić Osmjeh, a drugo mjesto u pojedinačnom, osvojila je Matija Muić iz Dječjeg vrtića Vidici.

dan planeta zemlje vrtici5

 

dan planeta zemlje vrtici4

Mališani iz Osmjeha, podjelili su svoje nagrađene plakate županu te mu poručili kako ne smije bacati smeće na pod nego u koš za smeće. Bila je ovo radionica na kojoj su ‘veliki’ naučili ‘male’, ali i obratno. Više u FOTOGALERIJI.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.