FOTO: MDF-ov ‘Sedmi kontinent’ okupit će čak 50-ak malih i velikih glumaca

Predstava proizašla iz ‘male šibenske kazališne tvornice’, kako ju je opisala ravnateljica HNK Šibenik Nera Gojanović Kljajić, ‘Sedmi kontinent’ otvorit će iduće subote, 22. Lipnja 53. međunarodni dječji festival u Šibeniku. Posebnost predstave, koju potpisuje autorski dvojac Petra Radin i Leon Lučev, je što na njoj sudjeluje velik broj djece iz dramskih radionica te plesnog ansambla ‘Sjene’. U jednom trenutku će na sceni, uz orkestar, biti čak 50-ak protagonista.

-Djeca su apsolutni hit ove predstave koja ima zanimljivu priču, koncept i poruku. Autor glazbe je Tomislav Bralić i kao profesionalac moram reći da je glazba senzacionalna. Bit će to jedna glazbeno-scenska čarolija, ne mogu je nazvati mjuziklom. Lani smo Festival otvoriti ‘Mačkom Đingiskanom’, a na tragu takve scenske forme idemo i ove godine – kazala je direktorica šibenske kazališne kuće napominjući kako će svečano otvorenje MDF-a direktno prenositi HRT.

JAKA GLUMAČKA POSTAVA

MDF press 2

Uz velik broj djece, u predstavi sudjeluje i jaka glumačka podstava. Neizostavnim šibenskim snagama Mati Gulinu, Orijani Kunčić, Franki Klarić i Jakovu Biliću pridružili su se Nina Violić, Mario Kovač, Leon Lučev, Dražen Šivak te Marija Husar kojoj je ovo prvi izlet u glumačke vode.

-Ovo je bila jedna avantura za mene koja mi je donijela puno toga lijepog – kazala je Husar.

MALI PROFESIONALCI

MDF press 1

Redateljica Petra Radin nahvalila je najmlađe glumce, šibensku djecu koja su, unatoč obvezama u školi zbog kraja nastave, dolazili na probe te se ponašali kao pravi mali profesionalci.

-Jako sam sretna što sam uključena u glumu i MDF  te vrlo uzbuđena što ćemo predstavu uskoro pokazati ljudima u Šibeniku. Hvala svim glumcima što nas hvale – kazala je mlada glumica u predstavi Jana Šveljo dok je njezina sestra Petra dobacila kako joj je drago što je škola završila te se mogu u potpunosti posvetiti predstavi.

Otvorenje Festivala, kao i svake godine, i ove je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića koji ipak u Šibenik u subotu neće doći.

Repriza predstave ‘Sedmi kontinent’, održat će se sutradan, u nedjelju 23. Lipnja na Ljetnoj pozornici. MDF press 3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.