Foto: Milanović na Konvenciji ŽO SDP-a: Referendum o braku je prikrivena homofobija!

Referendum o braku nije se mogao izbjeći, koliko to god žalosno zvučalo. Interesne skupine najprije su pokušale raspisati referendum o zdravstvenom odgoju, a kada im to nije prošlo, tražili su drugu nišu i pronašli je u referendumu o braku. No danas  mogu otvoreno reći kako je sve to samo prikrivena homofobija – kazao je danas u Šibeniku, na sedmoj izbornoj konvenciji Županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije, u dijelu otvorenom za novinare, stranački predsjednik i hrvatski premijer Zoran Milanović.

sdp1

 Istaknuo je kako ne razumije što će dobiti inicijatori ovog referenduma ako on većinom glasova građana bude ‘za’.
 – Smatram da je sve ovo samo topovska priprema za referendum u ćirilici, ali onima koji tu akciju namjeravaju provesti to neće proći, ma koliko potpisa skupili. Ovo je zadnji referendum na kojem većima manjini uzima prava. To ćemo dogodine regulirati i u Ustavu – kazao je Milanović.
sdp6
 Također je najavio odluku o Zakonu o partnerstvu prema kojoj će svi parovi, bez obzira na spolnu orijentaciju, imati jednaka prava, a koju će Vlada usvojiti na jednoj od narednih sjednica, kroz tjedan ili dva. To je dužnost SDP-a, kazao je Milanović, i to je obećano u predizbornoj kampanji.
sdp7
 Na današnjoj konvenciji šibensko-kninskog SDP-a na kojoj se, nakon što je prošlog tjedna za predsjednika izabran Ivan Klarin, biraju se stranačka tijela nazoče i tajnik stranke Igor Dragovan, te istaknuta SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović.
sdp4
SDP-ovka je pohvalila novog predsjednika ŽO SDP-a Ivana Klarina govoreći kako je on jaka osoba koja će znati odabrati svoje suradnike.
– Neće tu biti mojih i tvojih ljudi, svi smo mi u strani isti – zaključila je Antičević Marinović.
sdp3
Konvencija je potom zatvorena za medije, a stranački članovi upravo glasuju o stranačkim tijelima. Kažimo kako je na konvenciji, od 90 županijskih delegata nazočno njih 76, što je dovoljno za kvorum.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.