FOTO: Ministar graditeljstva općinama i gradovima u županiji dao milijun i 815 tisuća kuna za komunalne projekte

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević u Muzeju Grada Šibenika potpisao je danas s gradonačelnicima i načelnicima općina Šibensko – kninske županije odluke od dodjeli sredstava kapitalne pomoći za 13 gradova i općina kojima su odobreni projekti razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda građana.

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 10

– Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb, nego koliko je jako njeno najmanje mjesto. Potpisivanje ovih ugovara danas je javno radi promocije ne nas, nego vas, načelnika općina koje se u zadnje vrijeme naziva lokalnim šerifima. Danas smo pokazali da to nije tako i da načelnici i župani vrijedno rade – istaknuo je ministar Kušćević.

Sufinanciranje manjih insfrastrukturnih projekata pomoći će jedinicama lokalne i regionalne samouprave da na veću  razinu podigne komunalni standard i unaprijedi kvalitetu života u mjestima županije.

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 7

Općini Biskupija dodijeljeno je sto tisuća kuna za uređenje i modernizaciju nerazvrstanih cesta,  a uređenje cesta  sufinancirat će se i u općini Civljane sa 110 tisuća kuna, u Drnišu sa 150 tisuća kuna, općini Ervenik sa 180 tisuća kuna, Kninu s 250 tisuća  kuna te Unešiću sa 150 tisuća kuna

Gradu Drnišu sufinancira se i izrada projektne dokumentacije za izgradnju tržnice na malo s 25 tisuća kuna.

Općini Kijevo sufinancirat će se  sa 150 tisuća kuna projekt uređenja okoliša groblja, a općina Kistanje primit će sto tisuća kuna za nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta tj. kontejnera  i jednog rabljenog  kamiona s kukom za njegov prijevoz.

Groblje će se  održavati i uređivati i u Općini Ružić sa 130 tisuća kuna.

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici gulam 010716 2

Općini Pirovac odobrena su sredstva za projekt nabave pontona za privez plovila u luci otvorenoj za javni promet u Pirovcu, a projekt se sufinancira sa 70 tisuća kuna.

U Općini Promina modernizirat će se javna rasvjeta i smanjiti potrošnja energije, za što je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdvojilo 150 tisuća kuna.

Groblje će se  održavati i uređivati i u Općini Ružić sa 130 tisuća kuna, a Gradu Skradinu sufinancira se projekt izgradnje mrtvačnice na groblju s 200 tisuća kuna.

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici dujic010716 2

Gradu Šibeniku odobren je projekt nabave vozila za prikupljanje i odvoz otpada u staroj gradskoj jezgri, a gradonačelnik Željko Burić potpisao je ugovor o sufinanciranju vrijedan 120 tisuća kuna.

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 11

Ove su godine sredstva u svrhu povećanja komunalnog standarda značajno povećana u odnosu na 2015, sa šest na 30 milijuna kuna.

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 6

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 5

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 4

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 3

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici 010716 7

ministar lovro kuscevic nacelnici gradonacelnici gulam 010716 1

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.