FOTO: Ministar Matić u Šibeniku održao javnu tribinu

U Gradskoj knjižnici u Šibeniku Ministarstvo branitelja održalo je javnu tribinu povodom donošenje Prijedloga Uredbe o osnivanju Javne ustanove ‘Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar’. Na tribini je gostovao ministar branitelja Predrag Matić, a prema zamisli Ministarstva, svake godine osnovnoškolci bi posjećivali Memorijalni centar u Vukovaru.

sve se vidi

– U centar bi svake godine na dva dana dolazili učenici osmih razreda osnovne škole i upoznavali se sa svim pojedinostima bitke za Vukovar, ali i o ostalim bitkama i događajima iz Domovinskog rata – pojasnio je ministar Matić.

busevi

– Svaki dan, ne računajući ljetne praznike i vikende, u Vukovar bi ulazilo desetak autobusa samo sa školskom djecom. Spavat će u vojarni, na vojničkim krevetima, a organizirano će slušati satove povijesti koje će im predavati stručne osobe iz redova branitelja ili mladi povjesničari koje će educirati pravi branitelji. Posjetit će sva važna mjesta u gradu, ali i u okolici, ako to žele, od Iloka do Kopačkog rita. Zadnje predavanje održat će se u Mirovnom centru, kako bi svi iz Vukovara otišli s porukama mira – rekao je ministar.

drugi bar

barba na nogama

Šibenčani su danas mogli svoje kritike i pohvale iznijeti ministru, a za oni koji nisu bili u mogućnosti doći Ministarstvo branitelja je otvorilo internetsko savjetovanje na ovu temu.

 – Šibenik je poznat kao Grad heroj, grad stradalnika koji je puno dao u ratu za domovinu i slobodu, a to vidimo i u današnjoj prezentaciji– kazao je Matić.

drugi bar

blize svi

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.