FOTO: Mladi Šibenčani snimili milenijsku fotografiju za pomoć Juri Kulazi

Tristotinjak šibenskih srednjoškolaca i učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola poziralo je danas na plaži Banj fotografu Šimi Strikomanu u sklopu akcije ‘I moj glas protiv nasilja’. Akciju, podsjetimo, organizira Rotary klub Šibenik za pomoć u nastavku liječenja žrtve nasilja Jure Kulaze. Mladi Šibenčani svojim su tijelima uprizorili lik zaštitnika Grada Šibenika, sv. Mihovila i borca protiv nasilja.

– Kada sam čuo za akciju odlučio sam se priključiti kako bi pripomogao Juri Kulazi. Želimo mu pomoći i zaželjeti brzo ozdravljenje – kazao je nakon fotosessiona Strikoman. Sudionici će milenijsku fotografiju moći kupiti po cijeni od 10 kuna, a sav prihod od prodaje namijenjen je Jurinoj obitelji.

PRIKUPLJENO 25 TISUĆA KUNA

Ideja pomoći 26-godišnjem Juri, koji se oporavlja nakon teških ozljeda koje mu je krajem prošle godine nanio maloljetni nasilnik, rodila se među umjetnicima iz Grupe 9 koji su za pomoć pri organizaciji potom angažirali šibenske rotarijance. Oni su, podsjetimo, 6. prosinca u Muzeju grada Šibenika otvorili humanitarnu izložbu umjetničkih slika i fotografija koje su donirali članovi Grupe 9 i Fotokluba Šibenik, a sva sredstva od prodaje idu na račun Jurine obitelji.

– Izložba traje do sv. Luce, 13. prosinca, a do danas je prodano više od dvije trećine slika, dok smo uprihodovali oko 25 tisuća kuna, što od prodaje slika, što od prihoda građana – naveo je Velibor Krasić iz Rotary kluba.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.