FOTO: Na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica održane prve vodičke Bakanalije

Više od dvjestotinjak domaćih i stranih posjetitelja prisustvovalo je na jedinstvenom kulturno-zabavnom događaju koji se u organizaciji TZ Vodice i Pučkog otvorenog učilišta Vodice održao na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica u neposrednoj blizini Vodica.

bakan222

Na samom početku festivala, voditelj programa festivala, kustos Muzeja Grada Šibenika, Toni Brajković, sve prisutne je upoznao sa veličinom i važnošću liburnsko – rimskog naselja koje je postojalo na lokalitetu Velika Mrdakovica.

bakan333

Program je počeo u 18 sati rimskim liberalijama, a zatim se nastavio veselim bakanalijama, uz bogatu gastronomsku ponudu jela pripravljenih prema antičkoj recepturi.

bakan444

Glazbom i plesom u atmosferu davnine posjetitelje su odveli atraktivne plesačice i Čuvari ritma.

Kako je med bio jedna od glavnih namjernica u starome Rimu, i na vodičkim bakanalijama bio je sajam medara, a likovnjaci Udruge More održali su radionicu izrade lovorovih vijenaca.

bakan555

Zasigurno, ovakvi događaji će u budućnosti još više obogatiti turističku ponudu Vodica, pogotovo iz razloga što se odvijaju na lokaciji koje je bogato arheološko nalazište.

bakan666

Organizaciju su pomogli zagrebački Institut za arheologiju, Muzej grada Šibenika i Udruge Gaia iz Umaga a pokrovitelj cijelog događaja je Grad Vodice.

bakan777

bakan888

TEKST I FOTO: infovodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.