FOTO: Na Poljani zamijenjen dotrajali stari kamen jeftinom varijantom

Na Poljani se upravo mijenjaju dotrajale kamene ploče, zbog, kako nam kaže direktor Gradskog Parkinga Goran Bulat, sigurnosti građana.

– U tim pločama bilo je dosta rupa, kratera, pa smo ih odlučili zamijeniti, da se ne bi dogodila kakva nezgoda, da ne bi netko izvrnuo nogu. Ti radovi bit će gotovi još danas. Išli smo na jeftinu varijantu betonom, jer nema smisla opet stavljati skupi kamen kad će se ubrzo na Poljani graditi podzemna garaža- kaže Goran Bulat.

poljana

poljana222

Međutim, nije nam znao reći kako će se iskoristiti stari kamen, koji je, što zbog kvalitete, što zbog patine i izlizanosti, na velikoj cijeni.

– Već ćemo ga nekako iskoristiti- kaže Bulat.

poljana_web

Dobru ideju ima poznati šibenski ‘lovac na antikvitete’ Zoran Mikulandra.

– Taj kamen je odličan, skup, izlizanost mu daje dodatni šarm. Bilo bi najbolje da se čuva negdje, pa da se rupe u šibenskim pločnicima u staroj gradskoj jezgri krpaju tim pločama, a ne da se, kao što je dosad često bio slučaj, te rupe krpaju jeftinim benkovačkim kamenom. Taj kamen je jeftin, nekvalitetan, i bode u oči kad ga se stavi među starije kamene ploče- kaže Zoran Mikulandra, te se nada da taj kamen s Poljane neće završiti na deponiju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.