FOTO: Nagrađeni Vladimir Brđanović: Nagrada je priznanje meni i kolegama, na prometne nesreće teško se naviknuti

Kninski policajac motorist Vladimir Brđanović zaslužio je ovogodišnju Hrvatski veliku nagradu sigurnosti, za vrijeme prošlomjesečnog potopa izvukao je automobil i bolesnog vozača iz ogromne lokve na rotoru iznad Mandaline, kojem je prijetilo da se u atuomobili utopi, jer nije imao snage sam izaći iz vozila.

policajac knin vladimir brdjanovic8

– Patrolirao sam tamo u blizini naše postaje u Mandalini, jer sam kao ispomoć prebačen na područje Šibenika i Vodica za vrijeme turističke sezone. Vidio sam jednog momka kako gura svoj automobil vani iz lokve, ugasio mu se motor. Rekao mu je da na samom rotoru ima još jedan automobil, da se uopće ne miče, a da u njemu sjedi vozač. Ušli smo u tu duboku vodu, koja je svakog minuta primjetno rasla, došli do vozila koje je do više od pola prozora već prekrila voda. Unutra je stajao stariji gospodin, nsimo mogli otvorititi vrata, pa smo nekako ja i još dvojica kolega uspjeli izgurati automobil u pliću vodu. Otvorili smo vrata, a unutra je stariji gospodin nekakvom kanticom počeo izbacivati vodu iz automobila vani. Rekao nam je da je taman došao s zračenja, boluje od leukemije, i jednostavno nije imao snage sam izaći iz vozila- kaže nam Vladimir.

policajac knin vladimir brdjanovic1

Pozvali su odmah i vozilo da vozača prebace na sigurno, ali se ono nije moglo probitio kroz vodu, pa se pričekao i jači, visoki terenac interventne policije.

– Možda se ne čini tako strašno, ali tko je bio tamo vidio je kako je voda nezaustavljivo rasla iz minute u minutu. U takvom trenutku osjećate se nemoćni pred silama prirode, ali eto, odvažio sam se ući u tu malo je reći lokvu i pomoći čovjeku. Ova nagrada mi puno znači, priznanje je i meni i svim kolegama, mojim nadređenima. Drago mi je da je privukla ovoliko pažnje medija, napokon se kad je policija u pitanju piše i o pozitivnim stvarima- kaže mladi policajac.

Brđanović ima tek 26 godina, dvije godine je policajac na motoru, prije toga je radio kao granični policajac.

– Ovo mi je ipak zanimljivije, oduvijek sam vozio motore, oni su moja strast, pa možete zaključiti da uživam na poslu. Iako, ima jako stresnih situacija, pogotovo prilikom prometnih nesreća sa smrtno stradalima, na to se čovjek teško može naviknuti. Ljeti je na području Šibenika i Vodica ludnica u prometu, svašta se da vidjeti, dosta vozača je neodgovorno i bezobrazno. Srećom, ima i jako kulturnih ljudi- kaže Vladimir.

policajac knin vladimir brdjanovic3

Sad je u Kninu, sezona je završila, pa se vratio u svoju matičnu postaju, ali i u Zvonimirovom gradu zna biti uzbudljivo.

– Jednom sam bio u potjeri za Mercedesom talijanskih oznaka, u kojem je jedan vrhunski kriminalac bježao s tri ilegalca koji su na divlje prešli granicu tu kod Strmice. Nije htio stati s vozilom dok ga nisam na to prinudio- kaže Brđanović.

policajac knin vladimir brdjanovic5

Nagradu će primiti 23.listopada u Opatiji, a dijeli je sa vozačem zagrebačkog ZET- a koji je iz autobusa u plamenu izvukao putnike.

– Vozača kojeg sam spasio kod rotora nisam kasnije sretao, ali čuo sam da je dobro. To je i jedino važno. Zadnje što sam s njim pričao je kad su ga odvozili u bolnicu, rekao mi je da mu pripazim na auto- kaže mladi kninski policajac na motoru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.