FOTO: Neka hrana iz ‘Do-ručka’ bude vaš lijek

Jeste li već čuli za superhranu? Te namirnice nisu nam posve nepoznate jer je, između ostalog, riječ o smokvama, bademima, rogaču… U posljednje vrijeme na našim policama mogu se pronaći i egzotične supernamirnice poput chia sjemenki, maca praha, kakao praha i maslaca, konopljinog praha, guarana…

Superhrana je živa hrana te je bogat izvor antioksidansa i esencijalnih hranjivih tvari koje su potrebne ljudskom organizmu. Imaju visoki nivo fitonutrijenata koji imaju ogroman pozitivan utjecaj na naše zdravlje.

Još je Hipokrat rekao:’Neka hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana’. Ta Hipokratova mudrost prenesena je na našu kuhinju i hranu.

do rucak 2

KUHINJA KOJU ŠIBENČANI VOLE

Sve spomenute supernamirnice prezentiraju se u ponudi i kuhinji veganske zalogajnice ‘Do-ručak’, smješten nasuprot zgrade FINA-e. U svakodnevnoj ponudi nalaze se svježe pripremljena jela, gdje se može birati između slane i slatke ponude. Kada govorimo o kuhanim obrocima ili sendvičima te tortiljama, biraju se namirnice sezonskog voća i povrća iz ekološkog uzgoja. Slatkoljupci željni finih kolača u našoj ponudi mogu naći razne kolače s prirodnim sladilima te jesti bez grižnje savjesti. Novost u ponudi su sirove torte i razni energetski keksi koji su obogaćeni supernamirnicama te kao takvi nadopunjuju naš organizam potrebnim vitaminima i mineralima.

dorucak3

Dakle, sve supernamirnice koje se koriste u kombiniranju jela podliježu pravilu da moraju biti sezonske, pa samim time i svježe te se prema sezonskoj ponudi voća i povrća kroje recepti u kuhinji ‘Do – ručka’ koji Šibenčani vole.

SPONZORIRANI ČLANAK

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.