FOTO: Nevrijeme na Zlarinu prouzročilo štetu od minimalno milijun kuna

Stanje na Zlarinu je stabilizirano, a radovi su punom jeku. Radovi bi  trebali biti gotovi za petnaest dana ukoliko to dopuste vremenske prilike, kada će se stanje na razrušenim prometnicama vratiti u normalno stanje. Uklonjena je većina nanosa, a većina nastalih rupa na cesti i putovima su zatrpane.

zlarin_radovi_6

zlarin_radovi_1

 

Uklonjeni nanosi trenutno se odlažu pokraj heliodroma na otoku, odakle se odvoze kamionima Cesta Šibenik na trajekt, te se potom propisno odlažu na odlagalištu Bikarac.

zlarin_radovi_4

zlarin_radovi_3

 

Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji kolničke konstrukcije te ugradnji pripremnih slojeva za asfaltni zastor. Što se tiče radova na elektro – javnoj rasvjeti, ustanovljenja su oštećenja na 8 lokacija, kao i  oštećeni kabeli, koje je potrebno saniranje pripadajućim spojkama, te je potrebno dodatno ukopavanje izvoda rasvjetnih stupova na 10 lokacija.

zlarin_radovi_5

zlarin_radovi_7

Također je potrebno ubetonirati 4 nova temelja s pripadajućim ankerima i cijevima te ponovna montaža 1 postojećeg i 3 nova stupa s pripadajućim svjetiljkama. Radovi će biti obavljeni u sljedećih 2 do 5 dana, prije postavljanja tamponskog sloja.

Na lokaciji spoja betonske i asfaltne površine gdje se stvorila rupa u dimenziji cca 1m dubine x 5m širine potrebno je uočene vodove obložiti i zaštititi  pripadajućim građevinskim materijalom. Troškovi štete se još zbrajaju. Gruba procjena radova trenutno iznosi oko milijun kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.