FOTO: Noć muzeja i punog mjeseca

Unatoč niskim temperaturama koje su se sinoć spustile na Šibenik, Šibenčani nisu ostali doma. Noć muzeja za čiji se sadržaj u Krešimirovom gradu pobrinuo Muzej grada Šibenika naišao je na veliki odaziv Šibenčana koji su pohrlili među kamene zidove Kneževe palače.

U bogatom programu manifestacije koja se sinoć održala osmu godinu za redom diljem Lijepe Naše uživali su mali i veliki, poznati i nepoznati.

NOĆ U ZNAKU MUZEJA I PUNOG MJESECA

Noćni sati 25.siječnja bili su u znaku noći punog  mjeseca i muzejski zbivanja na opće oduševljenje brojnih građana kojima su šibenski kustosti ponudili raznolik program.

Upravo zahvaljujući ovoj manifestaciji Šibenčanima se prvi put nakon dugo vremena pružila mogućnost da razgledaju unutrašnjost gorostasne ljepotice, katedrale sv. Jakova i to uz stručno vodstvo. Tu priliku malo tko je bio spreman propustiti.

Za to vrijeme u prostorijama Muzeja grada Šibenika razgledavao se stalni postav muzeja otvoren krajem prošle godine. U povijesnim artefaktima, spomenicima i ostalim svjedocima vremena u Krešimirovom gradu uživali su brojni zaljubljenici u kulturne prilike poput sinoćnje.

GLAZBENA PODLOGA

Izložbenim prostorom gdje se nalazi izložba ‘Blago rijeke Kupe’ ‘prodefilirali’ su brojni kulturnjaci. Nekima je putovanje kroz noć kulturnog uzdizanja tu počinjala, nekima, pak, završavala. No, Noć muzeja ni ove godine nije podbacila.

Revija srednjovjekovnog ženskog ruha, koju su iznijele manekenke modne agencije Leona, srednjovjekovna gastronomska ponuda dodatno su začinile šibenski dio manifestacije na kojoj nije manjkalo ni glazbenog provoda.

Pažnju posjetitelja privlačio je Trio Bagatin udobno smješten u atriju Muzeja, a prigodne note savršeno su pratile laganu šetnju od tamnica u samim podrumima Kneževe palače do trećeg kata gdje završava stalni postav.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.