FOTO: Nogomet postao hit među djevojkama u Mirlović Zagori, sada imaju i svoj klub

Da za nogometom ne luduju samo muškarci, već je odavno poznato. Sve više pripadnica ljepšeg spola ne samo da prati ‘najvažniju sporednu stvar na svijetu’, nego je i igra. Dokaz tome dolazi i iz šibenskog zaleđa, iz Mirlović Zagore. Naime, nakon 14 godina postojanja Malonogometnog kluba Mirlović Zagore, ove godine osnovana je i ženska sekcija u sklopu kluba. Tako su nakon organizacije seoskih igara u čast gospi Mirlovačkoj, povodom dana svetog Jakova u Mirlović Zagori odigrane prve utakmice u ženskom malom nogometu.

zmnk miljevci 3

Od tog dana porastao je interes kod djevojaka za taj sport, što je u konačnici dovelo do osnivanja ženske sekcije. Ona danasa broji 15 cura koje su sve rodom iz Mirlović Zagore, a prvi trenizi pokazali su kako među djevojkama ima dosta malonogometnih talenata.

zmnk miljevci 2

Iz kluba poručuju kako se sve zainteresirane cure mogu i  dalje upisivati. Dodaju i kako je ovo je veliki uspjeh za jedno tako malo mjesto kao što je Mirlović Zagora, te kako će nakon mjesec i pol dana treninga, u nedjelju, 2.kolovoza, u Vodicama odigrati  prvu prijateljsku utakmicu s,  također nedavno osnovanom, ženskom sekcijom MNK Heroji 2007 .

zmnk miljevci 5

– Kao što sami znate troškovi su iznimno visoki pa ovim putem molimo sve zainteresirane da pomognu klubu bilo kupnjom opreme za ŽMNK, bilo financijskom pomoći – kazali su iz kluba.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.