FOTO: Obavljena prozivka na Šubićevcu, za sada bez pojačanja

Nogometaši Šibenika danas su na Šubićevcu počeli s pripremama za novu sezonu. Na prozivci se pojavilo 19 igrača koji su pod vodstvom trenera Mile Petkovića, kojeg će Upravni odbor uskoro i službeno imenovati na tu funkciju, počeli nizati krugove kako bi što spremniji dočekali izazove koji ih čekaju. Cilj je isti kao i lani, osvajanje prvog mjesta u 3.HNL jug i plasman u viši rang. Valjda će ga ove sezone ispuniti.

– Znamo da nas je prošle godine kasni ulazak u sezonu vjerojatno stajao plasmana u drugu ligu. Zato sada od prvog dana krećemo s ozbiljnim radom jer čeka nas teška borba – kazao je direktor kluba Novica Ljubičić, dodajući kako će s igračima obaviti pojedinačne razgovore.

– Želim da se svatko izjasni hoće li potpisati pristupnicu, a oni koji ne žele sretno im bilo – poručio je Ljubičić.

nk nogomet prozivka11

Što se tiče igračkog kadra, on je manje – više isti kao prošle sezone, izuzev nekoliko odlazaka. Kao što je poznato, Miro Slavica i Luka Batur potpisali su za prvoligaša Istru, mladi  Frane Bitunjac karijeru nastavlja u Fiorentini, a ‘bivši’ je i  Andrija Milinković. Što se tiče pojačanja, njih za sada nema. Tim poslom ubuduće će se baviti Nikica Cukrov koji je imenovan sportskim direktorom.

nk nogomet prozivka5

– Nastojat ćemo dovesti tri, četiri igrača koja će biti istinska pojačanja, koji nam mogu pomoći u lovu na drugu ligu – kazao je Cukrov, te poručio igračima:

– Godinu ste dana iskusniji i pametniji i od vas očekujem naporan rad i maksimalnu posvećenost treninzima. Fizička sprema mora biti na visokom nivou, baš kao i koncentracija, a kvalitetu imate. Vjerujem u vas i trenera. –

nk nogomet prozivka10

Trenirat će se dva puta dnevno, i to, naravno na Šubićevcu, jer novaca za odlazak na pripreme negdje van Šibenika nema.  Tijekom priprema narančasti će odigrati i niz pripremih utakmica, a koje bi stručnom stožeru trebale dati jasniju  sliku s kojim igračima će se krenuti u lov na drugu ligu.

Tko se pojavio na prozivci

Prvog dana priprema pojavilo se 19 igrača. Njima valja pridodati i Hrvoja Spahiju i Josipa Božinovića koji će se priključiti naknadno, a vrlo vjerojatno i Robert Pecolaj, s kojim se, kako je kazao Novica Ljubičić, mora obaviti još jedan razgovor. Dakle, na prozivci su se pojavili sljedeći igrači:

H. Slavica, Jelić, I. Živković (vratari), Vukorepa, Škugor, Ilić, Kartelo, Bulat, Maretić, Perica, Kendeš, Marina, Grubišić, A. Živković, Španja, Maleš, Zelić, Marić i Knežić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.