FOTO: Obilježena sedma godišnjica Kornatske tragedije

Sedma godišnjica Kornatske tragedije započela je danas polaganjem vijenaca ispred JVP Šibenik, a potom se nastavila odlaskom u uvalu Šipnat na otok Kornat.

uvala_sipnat

kornati_sedmaobljetnica5

Na dostojanstven i emotivan način prisjetili su se brojni okupljeni najveće mirnodopske tragedije u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. U kapelici sv. Florijana, podno poprišta tragedije, služena je molitva za stradale vatrogasce, a potom su izaslanstva predvođena predstavnicima Predsjednika RH, Hrvatskog sabora i Vlade položila cvijeće i zapalila svijeće pored spomen križeva. I ove godine izostao je dolazak najviših političkih dužnosnika, na Kornate su poslali tek svoje ‘drugorazredne’ predstavnike.

kornati_sedmaobljetnica6

kornati_sedma_obljetnica6

Počast tragično preminulim kolegama na sedmu obljetnicu njihova stradavanja odali su i mnogobrojni vatrogasci iz čitave Hrvatske.

kornati_sedma obljetnica7

kornati_sedmaobljetnica2

kornati_sedma_boljetnica3

Svojih najmilijih u tišini, uz ogromnu bol što se istina o pogibiji kornatskih heroja nikad nije doznala, prisjetili su se i članovi obitelji te brojni prijatelji.

kornati_sedma_obljetnica1

kornati_sedma_obljetnica

U Kornatskoj tragediji poginulo je 12 vatrogasaca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, te DVD-a Vodice i Tisno – Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.

Jedini je preživio tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.