FOTO: Organizirana akcija čišćenja lokve Bojane

Mještani Primoštena Burnjeg i ljubitelji prirode su se, kao što su i najavljivali, organizirali  te danas, 11. kolovoza odradili čišćenje lokve Bojane kako bi pokazali da postoje ljudi kojima je do nje stalo i kako neće olako dopustiti njezinu devastaciju. Da podsjetimo, primoštensko općinsko vijeće u srpnju je prihvatilo odluku o izradi urbanističkog plana uređenja poslovne zone ‘Bojana’ u blizini istoimene lokve, u sklopu kojeg je predviđena izgradnja reciklažnog dvorišta.

ciscenje bojane primosten5

ciscenje bojane primosten2

ciscenje bojane primosten9

Takav potez mnogi smatraju ekološkom katastrofom u tome kraju i uništavanjem kulturno-povijesnog naslijeđa. Mještani smatraju kako nema sela u blizini koje neće patiti ukoliko se na Bojani izgradi reciklažni pogon jer će se neugodni mirisi širiti s vjetrom.

ciscenje bojane primosten6

ciscenje bojane primosten3

Na čišćenju se, koje je počelo oko 6.30 ujutro, okupilo dvadesetak entuzijasta, od čega 12 mještana odlučnih da lokalnim vlastima pokažu kako se na Bojani mogu osmisliti bolji i kvalitetniji sadržaji od reciklaže smeća. U nekoliko su sati vrijednog rada uredili pristupni put, uklonili korov i draču, pa je ovo kraško jezerce napokon počelo pokazivati svoje pravo lice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.