FOTO: Osnovana Građanska inicijativa za zdravu vodu,da se ne zaboravi onečišćenje vode

Danas oko 19 sati 18 Šibenčana je osnovalo Građansku inicijativu za zdravu vodu.

– Ako se već političari neće izraziti tko je kriv za zagađenje vode u Šibeniku, jer to ne smiju zbog svojih sitnih političkih interesa, smatramo da je bilo vrijeme da osnujemo građansku inicijativu, Šibenčani i svi mještani županije imaju pravo znati zašto je voda zagađena, iz kojeg izvora stiže zagađenje, i da li nam voda i sad valja za piće- poručuju iz Građanske inicijative.

inic1

Na osnivačkoj skupštini na kojoj se okupilo 18 građana, izabrano je i neformalno vodstvo, koje će povući najviše napora da svim meritornim institucijama i građanima ukaže na potrebu rješenja ovog gorućeg ekološkog problema.

– Imena nisu važna, ali učinit ćemo sve da se situacija oko vode razjasni. Imena građana u inicijativi nisu ni važna, važna je namjera. Pokrenut ćemo jak pritisak na sve meritorne institucije, a neki naši članovi već su slali razne dopise u ministarstva, pa i u tijela Europske unije u Bruxellessu. dakle, i Europa zna što se dogodilo s vodom u Šibeniku, nitko to neće moći zataškati-  poručuju iz Inicijative.

Ipak, u vodstvu su Iva Milutin, Antonija Gović Vulinović i Anton Krvavica, koji će  istupati u ime građana u svakom sljedećem koraku koji će ova inicijativa poduzeti, a produžena ruka bit će im Erika Baranović Popović, predsjednica udruge za zaštitu potrošača Plavi val.

Zalagat će se i za nezavisne analize vode, i to u inozemnim laboratorijima.

Primjerice, zašto Vodovod i odvodnja ne bi svaki dan na svojim internet stranicama objavljivao dnevnu analizu vode- kaže Erika Popović.

inic2

U planu je i skoro otvaranje internet stranice na kojoj će se prikupljati svi dokazi i činjenice o potencijalnim za ekologiju opasnim mjestima u županiji, te otvaranje računa na koji će svi zainteresirani moći uplatiti nešto novaca za rad inicijative.

Za sve inoformacije, pa i za potencijalne donacije, možete se javiti na e.mail adresu: iva.milutin@gmail.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.