FOTO: Otvoren prostor za rad s djecom oboljelom od teških bolesti

Prostorije Udruge žena Sveti Antun, koja skrbi o djeci oboljeloj od karcinoma,  u tzv. plavom neboderu na Baldekinu svečano su danas otvorene. Stotinjak kvadrata prostora nekadašnjeg dječjeg odjela gradske knjižnice,  preuređeno je u veselim, zaigranim tonovima kako bi se djeci oboljeloj od teških bolesti barem donekle olakšalo život. Udruga žena s radom u novouređenim prostorijama počinje već danas. Kako nam je kazala predsjednica udruge Ana Čirjak, roditelji oboljele djece zainteresirani su za dolazak u udrugu.

-Ostvarili smo suradnju s psiholozima, logopedima i socijalnim radnicima kako bismo osigurali sve da roditelji imaju što manje troškove te da što manje lutaju okolo – napominje Čirjak.  Osim djece oboljele od karcinoma, u udrugu su pozvani i svi ostali mališani i njihovi roditelji nad čije se živote nadvio crni oblak bolesti.

Prostorije su uređene uglavnom donacijama brojnih građana i tvrtki, no preostalo je još nabaviti razna pomagala koja će pripomoći stručnjacima u radu s djecom.  Članice Udruge žena zahvalile su se danas Gradu Šibeniku koji im je osigurao prostor na korištenje od pet godina.

– Nadam se da će biti i na puno duže, ali se isto tako nadam da neće koristiti, što znači da će naša djeca biti zdravija. Ovo što je Grad učinio je mala gesta, naspram humanog rada Udruge žena Sveti Antun – kazao je gradonačelnik Županović. Dodajmo kako su prigodnom domjenku povodom svečanosti otvorenja, prisustvovali pripadnici šibenskog javnog života sportaši i sportašice i mnogi drugi.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.