FOTO: Otvoren treći Međunarodni obrtnički sajam u Šibeniku

Točno u 11 sati na prostoru ex TEF-a otvoren je treći Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam. U šatoru svoje proizvode izlaže 120 izlagača, 30 manje nego prošle godine, no predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik Joso Smolić ističe kako je to zbog strožih propisa otkako smo ušli u Europsku uniju kojima se mnogi nisu prilagodili.

mogs2x

-Dobra je simbolika što se ovaj sajam održava upravo na prostoru ex TEF-a, koji je nekoć bio zamašnjak šibenskog gospodarstva. Sada obrtnici kao najvažniji dio oporavka hrvatskog gospodarstva svoje proizvode predstavljaju baš na ovu prostoru. Što simbolično znači novi početak, novi budućnost – kazao je Smolić.

mogs3x

mogs4x

Sajam će trajati do nedjelje, 1. prosinca od 9 do 19 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Na MOGS-u izlažu obrtnici iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BiH, Češke i Belgije, a možete pronaći proizvode poput kupinovog vina, namještaja, nakita, meda, pršuta, sira…

mogs1x

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.