FOTO: OTVORENA MENZA U MEDULIĆU: Šibenski studenti konačno jedu kuhanu spizu!

Danas u podne otvorena je menza u ugostiteljskom objektu Medulić. Nakon mjeseci čekanja, šibenskim studentima vratio se osmjeh na lice, koja ušteđena kuna u džep i naravno apetit za kuhanom spizom.

Jelena Silov i Kristina Jurić iz Lokalnog povjerenstva za prehranu studenata odabrale su studentima Kavanu Medulić za šibensku menzu.

-Sretni smo napokon što je iz Ministarstva došlo odobrenje i evo danas konačno i službeno imamo menzu. Sviđa nam se što prostor ima dovoljno mjesta za kapacitet studenata, hrana je vjerujemo dobra, kao i popratni sadržaj pritom mislim na televiziju, internet, automat za kavu i slično. Medulić nam se ponudio sam kada nismo imali izlaz iz problema u kojem smo se našli i mislim da nismo pogriješili odabirom – kazala je Jelena Silov.

blace studenti

NA IZBOR TRI RAZLIČITA JELA

Studentima, kao i njihovim predstavnicima, konačno se vratio osmjeh na lice, kao i apetit za kuhanom spizom. U jelovniku studenti dnevno imaju priliku birati između tri različita jela, od toga jedan mora biti vegetarijanski. Jedan obrok koštat će ih 6,60 kuna, dok je prijašnjih godina cijena bila niža, a iznosila je 4,40 kuna.

-Ukoliko studenti žele pojesti nešto van menija, država im subvencionira 50% iznosa. Ove godine u menzama je došlo do izmjena, tako da se izbacio desert koji je državu godišnje koštao 60 milijuna kuna-kazao je predsjednik Studenskog zbora veleučilišta u Šibeniku, Matija Blaće.

menza medulic 5

menza medulic 4

Studentima je veoma drago što će imati mjesto gdje mogu pogledati utakmice, dok će studentice imati mjesto za ispijanje jeftine kave, koja će za njih biti samo pet kuna.

-Do sada nismo imali ovoliko gostoljubivog domaćina kao što je vlasnik Kavane, koji je u stalnom kontaktu s nama, čak nam je ustupio prostor i van okvira same prehrane. U menzi možemo grupno učiti, održati neko predavanje, odigrati poneku zabavnu igru ili pak organizirati neku proslavu, što ćemo rado iskoristiti.

-Imamo izdvojen prostor samo za studente i zato smatram da smo odlučili ispravno i da će svi studenti biti zadovoljni uslugom koju ćemo dobiti. Studentima bi bilo najbolje da je menza kod Veleučilišta ili pak doma, ali ovo je dobar kompromis.

USKORO BRUCOŠIJADA

menza medulic 2

Studenti šibenskog Veleučilišta, nakon dovršenog slučaja zvanog ‘menza’, mogu odahnuti i okrenuti se novim projektima i problemima. Tako su za 4. prosinca najavili i brucošijadu koja će šibenske studente okupiti na partyju u Insidea.

-Menza je bila problem broj jedan, no postoje i druge stvari koje ćemo nastojati uskoro riješiti. Studij u Vodicama ima lošu komunikaciju s gradskom upravom, naši studenti tamo studiraju u iznimno lošim infrastrukturnim uvjetima, nemaju također menzu. Nadam se da ćemo sanirati i riješiti probleme do kraja ove akademske godine i da će Veleučilište u Šibeniku doći na nivo koji ovaj grad zaslužuje-navodi predsjednik zbora-navodi Blaće.

menza medulic 3

menza medulic

menza medulic 6

U Šibeniku ima 1400 studenata.

-Gradonačelnik Burić radi na poboljšanju obrazovnog kapaciteta u Šibeniku,potrebna je sprega gospodarstva i obrazovanja. Nadam se da će ono što je obećano biti i ostvareno, jer je to jedna pozitivna priča za mlade koji će imati priliku za bolje sutra. Mladi gradu donose jednu živost i aktivnost, a to je ujedno dobro za gospodarstvo Šibenika, imati obrazovne institucije znači povećati bazu obrazovanih ljudi koji su sposobni pokrenuti ovaj grad naprijed – zaključuje Blaće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.