FOTO: Otvorena preuređena onkologija i hematologija

Teški bolesnici u Šibeniku koji boluju od malignih bolesti danas su dobili primjerene prostore za primanje terapije. Naime, službeno je otvorena dnevna bolnica i ambulanta onkologije i hematologije pri Odjelu interne medicine OB Šibenik.

Prema riječima onkologa  dr. Filipa Grubišića-Čabe, u novouređenim bolničkim prostorima bit će smještene Službe hematologije i onkologije gdje će bolesnici kroz dnevnu bolnicu primati potrebnu terapiju. Na onkologiji terapiju prima 100-tinjak pacijenata, a u dnevnoj bolnici smješteno je 13 kreveta.  Nabavljen je i  digestor, uređaj bez kojeg se ne može vršiti kemoterapija.

onkologija3

Uređenje prostora s opremom koštalo je 1,3 milijuna kuna, a sredstva su izdvojena dijelom iz decentraliziranih sredstava Šibensko-kninske županije i bolničkog proračuna.

Ravnatelj šibenske bolnice dr. Željko Burić naglasio je kako otvorenje onkologije smatra najvećim projektom u svojem mandatu jer su dosada teški bolesnici za primanje terapije morali putovati u Zagreb, Split i Zadar.

onkologija5

-Velika je radost kada se otvara novi odjel, a posebice ovakav. Danas u Hrvatskoj svaki treći čovjek umire od malignih bolesti te ćemo takvim pacijentima u uređenim uvjetima pružiti skrb koju zaslužuju – kazao je voditelj Odjela interne medicine OB Šibenik dr. Ante Samodol.

onkologija1

Na stanje u zdravstvu prilikom svečanog otvorenja osvrnuo se i predsjednik Udruge zaposlenika u zdravstvu Mile Klepo koji je izrazio svoju sumnju da će sanacijska vijeća i sanacijskih upravitelji hrvatskih bolnica, među kojima je i šibenska, polučiti ikakav uspjeh.

-Mislim da to nije pravi sustav uvođenja discipline reda. Kako to da 90 posto sadržaja dolazi pod sanaciju, očito je problem u instrumentariju – kazao je Klepo te je pohvalio Upravu OB Šibenik budući da je ta zdravstvena ustanova jedina u Hrvatskoj u prva tri mjeseca ove godine poslovala s viškom u poslovanju.

onkologija2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.