FOTO: ‘Otvorila’ se zemlja u Trbounju

Stanovnici naselja Čupići u Trbounju jutros su primijetili duboki ponor o čemu su odmah obavijestili drnišku gradsku upravu. Uslijed obilnih kiša, naime, na krškom poroznom tlu u kraju poznatom po vađenju boksita, ‘otvorila’ se zemlja. Prema još uvijek neslužbenim procjenama, ponor je dubok nešto više od 100 metara, a dug oko 50-70 metara.

PUKLA VODOVODNA CIJEV

– Riječ je o rudarskom kraju gdje postoje brojne jame i potkopi, a uslijed kiša došlo je do propadanja tla. Na teren su izašli komunalni redari Grada Drništa, vatrogasci te djelatnici drniškog Vodovoda budući da je pukla jedna vodovodna cijev te su stanovnici Čupića ostali bez pitke vode. Taj se problem trenutno rješava i do kraja dana mještani bi trebali dobiti vodu – izvijestio nas je gradonačelnik Drniša Josip Begonja. Kada će i hoće li ponor pregledati pripadnici Gorske službe spašavanja i speleolozi, Begonja odgovara kako je rano za kazati.

-Čekamo da se zemlja osuši, odnosno da prestane kišni period. Nakon što se otkloni svaka opasnost od novih odrona stručnjaci će svakako pregledati jamu pa ćemo vidjeti hoće li tako ostati ili će poslužiti kao kava za građevinski otpad – kaže gradonačelnik.

BODLJIKAVA ŽICA OKO PONORA

Duboki ponor u međuvremenu ograđen je znakom upozorenja, a Begonja razmišlja da se do sutra osigura i bodljikavom žicom kako se ne bi dogodila tragedija budući da su mnogi znatiželjnici pohitali pogledati ‘utrobu’ Zemlje u Trbounjama.

FOTO: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.