FOTO: Ovako će izgledati prezentacijski centar NP Kornati i PP Vransko jezero u Betini

U sklopu programa Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Svjetske banke, uređenje infrastrukture u zaštićenim područjima NATURA 2000, Općina Tisno prijavila je projekt adaptacije Društvenog doma u Betini za prezentacijski centar NP Kornati i PP Vransko jezero. Koordinator projekta je pomoćnik ministra Igor Krajtmayer, a glavni projektant je arhitekt Tomislav Krajina, poduzeće Situs d.o.o.

idejni-drustveni-dom-betina2

Prema idejnom projektu novonastali prostor formiran je u dvije cjeline i to turističko-agencijski sadržaj u prizemlju zgrade te prezentacijske prostore NP Kornati na prvom i PP Vransko jezero na drugom katu.

idejni-drustveni-dom-betina

Zajednički sadržaji bit će smješteni u zapadnom dijelu prvog kata (dvorana za predavanja, uredske prostorije i sanitarije). Ukupna površina predviđena za adaptaciju je 843 m2, a nakon izrade izvedbenog projekta i troškovnika, Svjetska banka će dati konačnu suglasnost i odobrenje za dodjelu sredstava. Nakon toga slijedi raspisivanje javne nabave i biranje izvođača od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.