FOTO: Pao Zadar! Baldekin se skoro srušio od slavlja!

Jeronimo Šarin je nakon onog teškog poraza u Zadru kazao: ‘Dobit ćemo ih na Baldekinu. Garantiram.’ Obećanje je ispunio. Narančasti su večeras srušili Zadar u atmosferi kakva dugo nije viđena na Baldekinu. Legendarna dvorana skoro se srušila od navijanja Funcuta. Možete tek zamisliti kako je tek bilo na kraju, nakon završne sirene, kada je semafor pokazivao 71:63 za Šibenik.
Uistinu velika pobjeda narančastih, zaslužena da zasluženija ne može biti i proslavljena kako samo Šibenik može proslaviti.
Večerašnji susret na Baldekinu imao je uobičajeni navijački uvod kad riječ o ovakvim ‘posebnim’ utakmicama. Naime, Funcuti su do legendarne dvorane na Baldekinu stigli u korteu. Najžešći šibenski navijači počeli su se okupljati na Starom pazaru već od 17 sati, da bi u 18.30 ogromna navijačka povorka, praćena jakim policijskim snagama, pjesmom i skandiranjem prodefilirala ulicama Krešimirova grada. A onda je na tribini Baldekina uslijedili 40-minutno ludilo.

korteo sf 1

korteo sf  2

gkk zadar

Nikad glasniji, nikad ‘luđi’, Funcuti su bili ogroman vjetar u leđa narančastima. Vidjeli smo na D tribini i grupicu zadarskih navijača, ali ih čuli nismo, Funcuti su jednostavno bili preglasni.
Što se tiče događanja na parketu, ‘građani’ su dobro otvorili. Negdje do polovice prve četvrtine igralo se koš za koš. Međutim, četiri minute prije kraja gosti odlaze na plus šest, da bi četvrtina završila rezulatom 12:21.
Predvođeni Lyonsom Zadar je nakon dvije minute igre u drugoj dionici otišao na +13 (14:27). Serijom 6:0 narančasti smanjuju na minus sedam, ali ubrzo gosti opet odlaze na dvoznamenkastu prednost (21:31).

gkk zadar2

gkk zadar samadam2

gkk zadar funcuti2

Na krilima Funcuta momčad Jeronima Šarina dvije minute prije poluvremena približavaju se na minus šest (30:36), a kad je Blaće desetak sekundi prije kraja stavio tricu za 35:39 dovrana je eksplodirala. Ipak, četvrtina završava košem Zadra za 35:41 na poluvremenu.
Na startu treće novo ludilo. ‘Građani’ rade 7:0 seriju i prelaze u vodstvo (42:41). Dvorana se u tim trenucima doslovno tresla! A totalni kaos na tribini nastao je kad je Mišić zabio za 44:41. Obrana narančastih odlično je funkcionirala, Zadar skoro sedam i pol minuta nije zabio koš.

gkk zadar petani3

gkk zadar funcuti4

Tada Bašić, onaj zadarski, zabija tricu za 44:44. Mišić iz bacanja ponovo dovodi domaće u vodstvo, da bi četrdeset sekundi prije kraja Bašić ponovo doveo utakmicu u egal. Nakon promašaja Blaće, Zadrani dolaze u vodstvo, a onda Petani četiri sekunde prije kraja zabija i iznuđuje dodatno bacanje koje i realizira, i Šibenik u zadnjih deset minuta ulazi s poenom prednosti (49:48).

gkk zadar misic2

gkk zadar funcuti3

Uslijedio je završni triler. Otvoren je košem Domagoja Bašića za 51:48. Da bi gosti preko Lyonsa ponovo izjednačili. ‘Snajper iz Mandaline’ nakon toga stavlja  tricu za plus tri (54:51) i novu ekstazu na tribinama. Šest i pol minuta prije kraja narančasti su preko Mišića poveli 56:51. Zadrani tada rade 4:0 seriju za 56:55, da bi Bašić iz slobodnih bacanja ponovo povećao na plus tri četiri minute prije kraja. Dvije i pol minute prije narančasti su poveli 60:55.

gkk ekipa

gkk slavlje

U posljednje dvije minute ušlo se rezultatom 60:58. Slijedi koš i dodatno bacanje Šamadana za 63:58, a isti igrač trideset sekundi prije kraja dovodi Šibenik u 65:58 vodstvo za totalno ludilo. I tu je priči bio kraj. Zadar je pao i uslijedila je fešta kakvu Baldekin dugo nije vidio. Od onih Draženovih dana.
Ši-ši Šibenka orilo se dvoranom, igrači i navijači slavili su dugo, dugo. Zaslužili su. I jedni i drugi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.