FOTO: PD Promina: Održan završni ispiti, planinarsku školu uspješno završilo sedam polaznika

Jučer je u planinarskom domu na Promini održan  završni ispit za polaznike Opće planinarske škole u organizaciji PD Promina. Školu je uspješno završilo sedam članova PD Promina, a diplome im je uručio predsjednik društva i voditelj škole Tomislav Jerković. 

planinari111

Opća planinarska škola koja se provodi po pravilniku HPS-a, trajala je dva mjeseca tijekom kojih su školarci odslušali predavanja iz teoretskog dijela. Sva teoretska znanja izvežbana su u terenskoj nastavi kroz izlete na kojima su ih vodili iskusni članovi PD Promina. Završena planinarska škola osnov je za nastavak planinarskog školovanja. 

planinari444

Na predavanjima su polaznici mogli naučiti o bitnim planinarskim temama od povijesti planinarstva, planinarske organizacije, pripremi za odlazak u planinu, planinarske opreme do kretanja u planini, planinarskih puteva i markacija te osnova orijentacije, čitanja karata i zemljovida, zaštiti prirode i speleologiji. Učilo se i o planinarskoj medicini, opasnostima i prvoj pomoći u planini, te stručnim znanjima iz osnova alpinizma i čvorologije, upotrebi tehničke opreme, HGSS-u, ali i prehrani u planini i meteorologiji za planinare.

planinari555

Polaznici škole polagali su ispit iz praktičnog i teoretskog dijela, gdje su pokazali nova znanja i usvojene planinarske vještine. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.