FOTO: Poljski plišani medo Misiooo u obilasku Šibenika

Jeste li gledati uspješnicu francuske kinematografije, redatelja Jeana – Pierrea Jeuneta ‘Čudesna sudbina Amelie Poulain’?! Sjećate li se vrtnog patuljka kojeg je slala na put svijetom i njegovih fotografija s putovanja koje je ostavljala u očevom poštanskom pretincu?!

Jedno slično biće prošlog mjeseca boravilo je u Šibeniku. Ne, nije bilo riječi o vrtnom patuljku, već o plišanom medvjediću imena Misiooo.

Misiooo je stigao u Šibenik sredinom rujna, a razlog njegovog dolaska bio je posjet Nacionalnom parku Krka. Tko je Misiooo i otkud on u Krešimirovom gradu ispričao nam je Max Dzwonek, njegov suputnik.

Inače, Misiooo je poljsko-švedsko-kineskih korijena budući da je kupljen u Poljskoj, u švedskoj IKEA-i, a proizveden je u Kini.

MR. BEAN, AMELIE, MISIOOO

misiooo4

-Misiooo je zaista uživao u Šibeniku. Riječ o lijepom gradu s predivnom arhitekturom i atmosferom. Mnogo je tiši nego Split ili Trogir koje smo ranije posjetili. Šibenik je bio dio trotjednog puta oko Balkana započetog u Zagrebu, a privedenog kraju prošlog tjedna u Istanbulu – kazao nam je, dodajući da su i slapovi Nacionalnog parka Krka, koje su također posjetili, zaista predivni, veliki te da je riječ o izvrsno organiziranom mjestu koje vrijedi posjetiti.

Max je pronašao inspiraciju u filmskom liku Amelie, no sve se zapravo dogodilo posve slučajno i nije Amelie bila jedina koja ga je nadahnula.

– Jedna od inspiracija bio mi je i Mr. Bean. Medu sam slučajno spakirao u svoj ‘backback’ kad sam se spremaoza put u Rim i tamo sam ga prvi put fotografirao razgledavajući stari grad. Otada ga stalno vodim sa sobom bilo gdje da putujem. Postao je  dijelom društvenih mreža tek kad sam imao veliku kolekciju njegovih fotografija. Dotad je već posjetio velik broj europskih gradova poput Pariza, Londona, Budimpešte, Barcelone, Berlina, Ženeve – priča nam simpatični Poljak.

ELITNO DRUŠTVO

misiooo3

Osim gradova, Misiooo je ostavio traga i na europskim otocima kao što su Kreta, Malta, Cipar i Sicilija. Putovao je medo i izvan Europe pa je tako posjetio Gruziju, Armeniju, Uzbekistan, Kirgistan i Maroko, a tom elitnom zemljopisnom društvu odnedavno se pridružio i kraljevski grad Šibenik.

Misiooove avanture s putovanja mogu se pratiti na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama ili Twitera, a objavio je i svoju prvu knjigu fotografija. Misiooo je dokaz kreativnosti mladog uma i način gledanja svijeta koji nas okružuje jednim drugim pogledom, a, ako ćemo biti posve iskreni, lijepa je to razglednica, između svih ostalih gradova, i Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.