FOTO: POSJETILI SMO STOLARE STRUKOVNE ŠKOLE: Ništa nije teško kad se osjećamo korisno!

Vjerujemo da i vi nestrpljivo očekujete 11. prosinac, početak ovogodišnjeg Adventskog sajma u Perivoju Roberta Visianija.

U njega će se ove godine, podsjećamo, ulaziti tvrđavicom koja aludira na Tvrđavu Sv. Mihovila, a centralni, izložbeno-prodajni dio perivoja nosit će, tom svima najdražom prigodom, naziv Kod satačije.

Upravo u tom dijelu omiljenog parka prodavat će se kuhano vino, fritule, hroštule i kobasice, a za to što ćemo tih dana osjetiti pravi, blagdanski ugođaj zaslužan je niz ljudi koji ovih dana vrijedno rade na tome.

Stoga smo danas posjetili učenike Strukovne škole, smjer stolar koji su nas toplo dočekali u svojoj radionici. U njoj, naime, nema zime. Oni već desetak dana, pod budnim očima profesora Ante Krnića i Mije Budimira, vrijedno izrađuju drvene kućice koje su neizostavan dio Adventa u Šibeniku.

stolari adventske kucice 2 2711

stolari adventske kucice 4 2711

stolari adventske kucice 5 2711

– Mi i inače, u sklopu prakse, radimo korisne stvari. Neki će možda pomisliti da nije tako, ali o tome koliko su naši učenici vrijedni govore ove kućice, ali ni to nije sve. Primjerice, radimo namještaj za druge šibenske škole, neki dan smo završili kancelarijski namještaj za Cvjetni dom…U svakom slučaju, učenici se vole osjećati korisno i ništa im nije teško – pohvalili su ih njihovi najdraži profesori.

A kada već o njima toliko govorimo, red je i da ih predstavimo. Polaznici su drugog razreda i zovu se Duje, Milijan, Luka, Tomislav, Perica i Mario. Mario je, rekli su nam kroz smijeh njegovi školski kolege – šef osiguranja.

stolari adventske kucice 8 2711

stolari adventske kucice 9 2711

-Bilo je jako zabavno raditi kućice. Nije to lagan posao, da se ne lažemo, ali ništa na nije teško dok radimo ono što volimo. Dosad smo napravili desetak kućica. Uvijek nestrpljivo čekamo nove projekte. Na njima se najbolje uči – rekao nam je Mario dodavši da profesori nisu strogi, a najviše na njih ‘viču’ kad se bez dopuštenja diraju pile. Imaju i pravo!

– Moramo paziti na njihovu sigurnost. To nam je na prvom mjestu – kroz smijeh će profesor Krnić.

stolari adventske kucice 7 2711

stolari adventske kucice 10 2711stolari adventske kucice 3 2711

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.