FOTO: POTPISAN UGOVOR: Kreću radovi na križanju Bosanske i Radićeve, prometna regulacija postavlja se u subotu

Opsežni radovi na rekonstrukciji Bosanske i Radićeve ulice počinju idućeg tjedna. Već ove subote postavit će se privremena prometna regulacija kako bi tvrtka Sarađen, koja je dobila posao vrijedan 2,7 milijuna kuna, mogla započeti s radovima.  Šibenski gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas s Harisom Đonlagićem, predstavnikom tvrtke Sarađen, Ugovor o javnoj nabavi uređenja semaforiziranog križanja na Baldekinu.

-Desetak godina se pisalo o ovom problemu, a ova gradska uprava je i konkretizirala cijelu priču. Prva tri mjeseca druge godine mandata krećemo s realizacijom tog velikog problema za grad Šibenik. Prometno rješenje rezultat je razgovora i  savjeta prometnih stručnjaka prihvaćajući činjenicu o samoj lokaciji na kojoj se radi i vođeni idejom da apsolutni prioritet u Šibeniku ima pješak – kazao je gradonačelnik.

bosanska2

Radovi koji će se kontinuirano odvijati kroz dvije faze trebali bi biti gotovi do veljače, no u Gradskoj upravi očekuju kako bi taj rok mogao biti i ranije ostvaren.

-Izvođaču smo uvjetovali da tijekom radova promet uzduž Radićeve ulice ne smije stati, odnosno da se mora odvijati barem jednim prometnikm trakom. Također, privremenom regulacijom je osiguran kontinuiran pristup stanarima Bosanske prema njihovim domovima – napomenuo je dogradonačelnik Danijel Mileta. Jednom kada se uredi dugogodišnja šibenska ‘crna’ točka,  parkiranih automobila uzduž Bosanske ulice koji su stvarali nered u prometu više neće biti, a projektom je obuhvaćeno i uređenje poteza prema Trgu Andrije Hebranga.

-Obuhvatili smo i jedan dio kvarta prema Trgu Andrije Hebranga koji će zasjati novim svijetlom. S Telekomom i HEP-om smo dogovorili da izmjene dotrajalu infrastrukturu koja golim okom nije vidljiva, a Vodovod je započeo već s postavljanjem premosnica kako nitko ne bi ostao bez vode tijekom  izvođenja radova – dodao je Mileta.

Budući da će se radovi odvijati u dvije faze, istovremeno će se i prometna regulacija postaviti u dvije faze.

bosanska

PRVA FAZA: 

U ovoj fazi radovi će se izvoditi u sjevernom dijelu Bosanske ulice koja će biti zatvorena za promet (osim najsjevernijeg dijela ulice u kojoj će se jednom trakom omogućiti ulaz-izlaz vozila ispred O.Š. Tina Ujevića), te u jednoj traci (južnoj) u ulici Stjepana Radića ali na način da se sa zahvatom ne obuhvaća autobusno stajalište. Promet u Radićevoj ulici će se odvijati u dvije trake. Traka u kojoj se izvode radovi će od one u kojoj se odvija promet biti odvojena sa znakovima.
Stanari ulice Trg Andrije Hebranga svojim parkirališnim mjestima će pristupati cestom kod trgovine „Konzum“ koja će se samo za vrijeme izvođenja radova prenamijeniti u jednosmjernu ulicu sa smjerom obrnutim od trenutnog. Vozila će sa parkirališta izlaziti dijelom ulice Trg Andrije Hebranga koji se spaja sa preostale dvije ulice koja će se za vrijeme radova prenamijeniti u jednosmjernu cestu.

DRUGA FAZA: 

U ovoj fazi radovi će se izvoditi u južnom dijelu Bosanske ulice te većim dijelom ulice Stjepana Radića odnosno u dva sjeverna traka te u ogranku ulice Trg Andrije Hebranga. Promet u Radićevoj ulici će se odvijati u jednoj traci i to naizmjenice uz regulaciju semaforima. Traka u kojoj se izvode radovi će od trake u kojoj se odvija promet biti odvojena sa znakovima.
Stanari ulice Trg Andrije Hebranga svojim parkirališnim mjestima će pristupati jednako kao i u 1. fazi dok će vozila izlaziti sa parkirališta dijelom Bosanske ulice koja je napravljena u 1. fazi izvođenja radova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.